Belföld

Szabadulhat Herczeg Zoltán divattervező

rtl.hurtl.hu

2023. április 18. 16:36

A fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során.

Herczeg Zoltán ismert divattervező és társa letartóztatásának megszüntetését kezdeményezte az illetékes ügyészség – derült ki a Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzetnek adott válaszából.

Eszerint a „kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben az illetékes Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a tegnapi napon mindkét, jelenleg letartóztatásban lévő gyanúsított esetében a letartóztatásuk megszüntetésére és velük szemben bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírájánál.”

Herczegre és egy társára október 21-én csaptak le a rendőrök. Később a rendőrség közleményben tudatta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. A divattervező azóta előzetesben volt, fél évet töltött rács mögött.

A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Herczeg a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: RTL

#Belföld#herczeg zoltán#drog#börtön

Címlapról ajánljuk