Belföld

Végleg megsértődött, felfüggeszti tevékenységét a legnagyobb fideszes propagandaoldal

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 3. 9:57

A 108 ezer követővel bíró „Számok - a baloldali álhírek ellenszere” 2019 óta működött önerőből, kormányzati támogatás nélkül, mostanra elegük lett abból, hogy nem fogadja be őket a politikai közösség, ahová tartozni szerettek volna.

Itt a vége! ‼️3,5 év folyamatos működés után úgy döntöttünk, hogy nem politizálunk tovább, legalább is egy jó ideig

– így kezdődik a Számok - a baloldali álhírek ellenszere nevű Facebook-oldal március 31-i posztja, amiben az adminok bejelentették, hogy bizonytalan időre elérhetetlenné teszik az oldalt.

A Számok... a legismertebb és legnépszerűbb kormánypárti oldal volt a Facebookon, ennek ellenére tartalmára nem voltak befolyással a fő kormányzati propagandaszervek. Az oldal a maga 108 ezer követőjével megelőzte Rákay Philipet (95 ezer), Bohár Dánielt (39 ezer), Deák Dánielt (25 ezer) és a Megafont is (34 ezer), írta a legforgalmasabb fideszes propagandaoldal leállításával kapcsolatban a Magyar Narancs.

3,5 év sok idő, sok energiát felemésztett ez a munka, nagyon sok lemondással járt számunkra az oldal folyamatos működtetése és tartalommal való feltöltése. Ez idő alatt több mint 6 000 posztot/videót tettünk közzé, a választások előtt havonta 4,5 millió embert értünk el, ami a magyar Facebook-felhasználók kétharmadát jelenti, szerepeltünk a TV-ben, petíciót indítottunk a NAT2020 védelmében, kiálltunk a normalitás, a magyar nemzeti érdek mellett, egyes videóinkat és posztjainkat több mint 40 000 ember osztotta meg, cikkezett rólunk a 444, az Átlátszó, a Telex és a többi álhírgyár, ami a munkánk legnagyobb elismerése volt. Mindezt önerőből, külső finanszírozás és a mindkét politikai oldalt jellemző »mikroadományok« (haha) nélkül értük el

– fogalmaztak búcsúposztjukban a szerkesztők.

A búcsúposzt magyarázatot is ad a bezárásra:

úgy döntöttünk, hogy saját értékes időnket nem tudjuk a továbbiakban egy olyan politikai közösség támogatására fordítani, akik arra sem méltattak, hogy válaszoljanak az írásos megkereséseinkre. A Fidesz végig levegőnek nézte az oldalunkat, nem értékelték az általunk elvégzett munkát, de ez legyen az ő bajuk.

A saját maga által „Megafonmentes övezetként” jellemzett oldalról nem derült ki, hogy kik állnak mögötte, a Facebookon az áll, hogy öt adminja van. Most azt írták, hogy ők egy vidéki házaspár, akik most visszatérnek normális, civil életükhöz:

sokkal több időnk lesz gyermekeinkre, otthonunkra, kirándulásra, kertészkedésre, pénzkereső munkára és egyéb, a politikánál értékesebb tevékenységre.

A Facebook adatai szerint a 2019 novemberében indított oldal a működési ideje alatt körülbelül száz posztot hirdetett pénzzel, pár ezertől pár tízezer forintig terjedő összeget szánva az egyes tartalmak népszerűsítésére.

#Belföld#fidesz#facebook#propaganda#megafon#számok

Címlapról ajánljuk