Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyar kézbe magyar fegyvert!

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 18. 9:44

Magyar mérnökök által kifejlesztett új pisztolyokat, golyószórókat, gépkarabélyokat, géppuskákat tesztelnek és gyártanak hamarosan Magyarországon.

Hosszú távú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából

– írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szombaton a Facebookon közzétett videóhoz.

A miniszter Táborfalván, a Lőkísérleti Vizsgáló Osztálynál járt, ahol a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket, valamint a rendőrség és a katonaság által használt különböző védőeszközöket tesztelik.


„Itt tesztelik azokat az eszközöket, amelyek hosszú évek óta tartó munkával hamarosan a Magyar Honvédségben rendszeresített magyar gyártmányú kézifegyverek lesznek. Pisztoly, golyószóró, gépkarabély, géppuska” – mondta a miniszter.

A magyar mérnökök által kifejlesztett új lőfegyvereket Magyarországon fogják gyártani, és Táborfalván, a Lőkísérleti Vizsgálati Osztálynál fogják tesztelni. „Ez a munka már zajlik. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát”  – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter játszik a Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitóján a Mini Garros Tenisz Klubban, Budapesten, 2022. november 26-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#Szalay-Bobrovniczky Kristóf#honvédelmi miniszter#facebook#fegyver#fejlesztés#táborfalva

Címlapról ajánljuk