Belföld

Gyurcsány Ferenc megmagyarázta a nagyon furcsa parlamenti ölelkezést

Dévai LászlóDévai László

2023. március 8. 7:32

A pártelnök szerint nem spontán dolog volt.

Március 6-án, a parlament hétfői ülésnapján Ráczné Földi Judit letette az esküjét, ezzel teljes jogú parlamenti képviselő lett. A DK-s politikus szerepvállalása ellen korábban tiltakozott a Momentum, az eskütételnél ki is vonultak a teremből. Ráczné offshore-botrányba keveredett, ezért a Momentum minden eszközzel megpróbálta megakadályozni, hogy beülhessen a parlamentbe, Gyurcsányék azonban hajthatatlanok voltak, kiálltak Ráczné mellett.

 

Ráczné Földi Judit eskütétele is emlékezetes lett, mivel a letétel után hosszú ideig ölelkezett Gyurcsány Ferenc DK-s pártelnökkel. Sokak szerint Gyurcsány gratulációja már-már abúzusnak tekinthető, ezt erősítette meg egy protokollszakértő is, aki szerint férfi-nő gratuláció esetén akár egy-egy puszi is beleférhet, de amit a DK elnöke csinált, az egyértelműen túlzás volt.

Gyurcsány Ferenc az ügy kapcsán az ATV kérdésére elmondta, hogy előre megbeszélték, hogy kimennek és hosszan megölelik egymást, tüntetőleg.

„Megküzdöttük, megcsináltuk. És mindenkinek azt üzenem, különösen azoknak, akik nem jöttek be, hogy velünk ezt nem csinálhatjátok, mi másfajták vagyunk, és ti szégyelljétek magatokat” – mondta Gyurcsány, utalva arra, hogy a Momentum mellet sem az MSZP, sem a Párbeszéd nem voltak jelent az eskütételen. A pártelnök a hosszúra nyúlt ölelés kapcsán megjegyezte, hogy nem történt semmi egyéb, csak két barát ölelkezett.

Nyitókép: Parlament Max / YouTube

#Belföld#gyurcsány ferenc#ölelés#Ráczné Földi Judit#parlament#párt#eskütétel

Címlapról ajánljuk