Belföld

Az állami média saját autómosót kap

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. február 21. 11:05

Akár napi 15-20 autót is tisztává varázsol majd az MTVA új eszköze. Még az egyik épületet is átalakíttatják hozzá.

Saját autómosója lesz az állami médiának óbudai telephelyén, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumokból. Az autómosó szerkezetét a GIA-Hungária Kft.-től szerzik be nettó 34 millió 990 ezer forintért, ebben az üzembe helyezés, a karbantartás és plusz egy év jótállás is benne van.

Az önkiszolgáló rendszerű, gépi kefés autómosó a gyártóbázison üzemeltetett szolgálati járműveket fogja tisztítani, napi 8 órában legalább 15-20 darabot – legalábbis a dokumentációban olyan eszközt kértek, ami elbánik ennyi autóval.

A friss eljárásban az alap kiépítéséhez keresnek kivitelezőt: a meglévő G-csarnok északi felében alakítanák ki a mosót, az épületen belül. „A meglévő padlót és az alatta levő kavicságyat, földet vissza kell bontani a jelzett helyen, hogy az ülepítő vályút ki lehessen itt alakítani. A visszabontás mérete: 75x830, 77 cm mély” – áll a felhívásban, amelyben arra is kitérnek, hogy a padlót, és az aszfaltburkolatot más helyeken is fel kell bontani a gépészeti csövek miatt. A tartózkodó, takarító, raktár és gépészeti helyiség részére egy mini frisslevegős egységet terveznek, amely „a friss levegőt a kültérből szívja, az elhasználtat a csarnoktérbe dobja ki.”

Szerettük volna megtudni, hogy mi indokolta a saját autómosó kialakítását, vesznek-e fel új munkatársakat, illetve hogy évente átlagosan mennyit költenek az MTVA-nál autómosásra. Kérdéseinket elküldtük az állami médiának, ha válaszolnak, beszámolunk arról is.

Nem ez az első újítás az épületben, a székházat golyóálló üvegből készült, érzékelőkkel felszerelt zsilipkapuk védik:


Egyfajta újításnak tekinthető az is, hogy az állami média munkatársainak aktivitását egy olyan, 190 millió forintos szoftverrel figyeltetnék, amely még az egérmozgást és a megnyitott honlapokat is érzékeli. Hogy végül bevetették-e az eszközt, arról az MTVA nem volt hajlandó információkat adni.

Ajánló: A „nemzeti tulajdonban” lévő média valójában a kormánypártok üzeneteit közvetítő sajtót jelenti Magyarországon

Korábban az RTL Híradó tudta meg, hogy az állami televízió Kékfény című bűnügyi műsorának egyik riportere volt az a 44 éves férfi, akit országos bordélyhálózat fenntartása miatt vettek őrizetbe. A férfit az ügy kirobbanása után az MTVA elküldte, szerintük egykori kollégájuk „riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás.”


Nyitókép: Zih Zsolt / MTVA

#Belföld#mtva#autómosó#közbeszerzés#állami média#ma

Címlapról ajánljuk