Belföld

Három vitorlást venne az Orbán Viktor politikai igazgatója által vezetett Mathias Corvinus Collegium Alapítvány

Gyömöre MátéGyömöre Máté

2023. február 1. 11:30

Mentőmellényeket és utánfutókat is vennének. Az erről szóló közbeszerzést már ki is írták.

Január végén jelent meg a közbeszerzési értesítőben egy felhívás arról, hogy három darab új vitorlás hajót szerezne be a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC). A győztest nyílt eljárásban választanák ki, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyit költenének a hajókra.

Az uniós felhívásból egyelőre annyi derül ki, hogy 3 darab új típusú vitorlás hajót vennének, az azokhoz tartozó felszerelésekkel együtt, ami 18 darab úszást segítő mellényt, valamint a vitorlás hajók szállítására alkalmas rendszámmal ellátott utánfutók beszerzését jelenti. Ezeket az MCC meg is vásárolná. Azt fontosnak tartották kiemelni, hogy az

ajánlattétel során kizárólag új eszközök ajánlhatók meg.

Azt is pontosan meghatározták, milyen vitorlásokra lenne szüksége az Orbán Viktor politikai igazgatója által vezetett MCC-nek. E szerint a hajóknak hatszemélyesnek kell lenniük, maximum 1450 kilogrammos terhelhetőséggel. Fontos még, hogy a jármű legyen a „World Sailing osztályban legalább 3 éve nyilvántartott hajótípus”.

Az ajánlattevőtől minimum három év garanciát várnak el, valamint azt is, hogy a hajók a gyártótól származzanak és azonos típusúak legyenek. Az ajánlatokat március 2-ig lehet benyújtani.

A megvásárolt vitorlásokat aztán a révfülöpi vitorláskikötőbe kell leszállítani. Erről bő két éve a 444 azt írta, hogy az MCC 2020 végén levelet küldött a hajótulajdonosoknak, hogy nem hosszabbítják meg a lejáró tárolási szerződéseiket, ezért mindenkinek el kell szállítania a vízi járművét. 

A révfülöpi ingatlanhoz a kikötő mellett egy kastély is tartozik.

Kerestük a Mathias Corvinus Collegium Alapítványt, erről is kérdeztük őket, valamint arra is kíváncsiak voltunk, miért van szükségük három vitorlásra, mire fogják ezeket használni, és mennyi pénzt terveznek elkölteni a vásárlásra. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Frissítés: megérkezett az MCC válasza. Azt írják: „a Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozásának kiemelt helyszíne, amelyet a tavalyi évben komoly felújításokat követően vehettek birtokba diákok mind a 24 képzési helyszínünkről, valamennyi korosztályból.  

Az MCC-ben jelenleg mintegy 6500 diák tanul. Tavaly május vége és október eleje között több mint 1000 diák, képzésben részt vevő fiatal, hazai és külföldi oktató vett részt programokon a révfülöpi központban. A magas szintű foglalkozásokon túl az intézmény elkötelezte magát a vitorlásoktatás, mint közösségépítő sport és a vitorláskultúra ápolása mellett, így a Révfülöpön táborozók betekintést nyerhetnek a vitorlázás rejtelmeibe is. A vitorlások beszerzése a több ezer diák oktatását szolgálja. A fejlesztések célja, hogy Révfülöpi központunkban egy időben, egy turnusban akár több száz diák is táborozhasson és részt vehessen az oktatásban.”

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#mathias corvinus collegium#MCC#orbán balázs#vitorlás#hajó#közbeszerzés#ma

Címlapról ajánljuk