Belföld

Kevés lehetett a taps: újra 30 millióért tapsoltat az MTVA

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. január 16. 18:13

Zajlik az élet az állami médiánál: egérfigyelő szoftver és országos bordélyhálózat fenntartásával gyanúsított riporter után most bértapsolókról írhatunk. Hogy miért volt szükség újabb eljárásra, azt remélhetőleg megtudjuk az MTVA-tól. 

December elején ismét közönség biztosítására írt ki közbeszerzést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), az EKR-be feltöltött dokumentumok szerint pedig már meg is van a nyertes: a Casting Office Kft. nettó 29 millió 760 ezer forintos ajánlati árral.

A műszaki leírás szerint az MTVA a szolgáltatást jellemzően a Kunigunda útján található székhelyén működő stúdiókban, illetve más külső helyszínen veszi igénybe.

A közönség feladata az MTVA gyártásában készülő műsorokban való un. »tapsoló« feladatok ellátása

– írták. Az eljárásban a mennyiségeknél 12 hónapos időszakkal számoltak, a keretösszeget az MTVA egyéves várható igényét figyelembe véve határozták meg. Eszerint a közönség igénybevétele napi legfeljebb 12 óra, a tervezett maximum létszám 200 fő naponta, a tervezett maximum létszámmal számolva 16 felvételi nap. Megjegyzik, hogy a közönség adott felvételi napon igénybe vett valós létszáma változhat a szolgáltatási igényben megrendeltek szerint, ebből adódóan a valós felvételi napok száma is változhat. A szolgáltatás becsült mennyisége mindezek alapján 3200 fő. 

A tapsbeszerzés érdekessége, hogy az MTVA tavaly júliusban írt ki ugyancsak 30 millió forintos keretösszeggel közbeszerzést közönség biztosítására, ezt ugyancsak a Casting Office Kft. nyerte, augusztus közepén kötöttek szerződést. A megrendelő az összeg 70 százalékára vállalt lehívást, ahogyan jelen közbeszerzésnél is.

Ugyancsak 12 hónappal számoltak, a szerződést azonban nem egyéves időtartamra, hanem a keretösszeg kimerüléséig kötötték. Ez az új eljárásból kiindulva kimerülhetett, viszont a kalkulációban használt 12 hónap bőven nem telt le. Erről megkérdeztük az állami médiát is, válaszukkal bővítjük cikkünket.

Az MTVA háza táján az utóbbi időben is zajlanak az események: nem elég, hogy olyan szoftverrel fogják figyelni (vagy már figyelik is) a munkatársak aktivitását, ami még az egérmozgatást is érzékeli, a Kékfény országos riporterét országos bordélyhálózat fenntartásával gyanúsítják. Az állami média az után küldte el korábbi munkatársukat, hogy napvilágra került: a 44 éves férfi a nyomozás adatai szerint országszerte 13 lakást bérelt, ahol prostituáltak végeztek szexmunkát.


Nyitókép: Zih Zsolt / MTI

#Belföld#mtva#állami média#közmédia#casting office kft.

Címlapról ajánljuk