Belföld

Tíz év se kellett: felélte hatszázmilliós lottónyereményét a győri házaspár

rtl.hurtl.hu

2022. december 27. 9:34

Hatalmas ház, sofőrös luxusautó, balatoni nyaraló, belvárosi kávéház. Egyebek mellett erre ment el a pénz. 

Több mint hatszázmillió forintot nyert a lottón 2013-ban egy győri házaspár, de a hatalmas összegből mára szinte már semmi sem maradt – írta a Blikk. Andraschek Anikó és férje, László három lakást vásárolt a gyermekeiknek, maguknak egy 180 négyzetméteres házat Győr kertvárosi részén, valamint vettek egy balatoni nyaralót is.

Bár egyiküknek sincsen jogosítványa, vásároltak egy hófehér BMW luxusautót, amivel egy sofőr szállította őket. Emellett nyitottak egy jótékonysági kávézót is Győr belvárosában, ami milliós tartozást halmozott fel a házaspárnak – írta a Blikk.

A lapnak Andraschek Anikó elmondta, hogy a balatoni nyaralót el kellett adniuk, az autójukat pedig „három-négy hónapja” adták el. A nő közölte:

Az az igazság, hogy magunk nem vezetünk, mert nincsen jogosítványunk, a sofőrt pedig meg már nem tudtuk megfizetni. Egyébként vele nagyon jó a viszonyunk, a kocsit is végül ő vette meg tőlünk.

A hajléktalan lottómilliomosokként ismertté vált házaspárral 2014-ben a Házon Kívül készített riportot, akkor Andraschek László, aki korábban hajléktalan volt, elmesélte, hogy az utolsó 1500 forintjából 900-at költött arra a szelvényre, ami végül 630 millió forintot ért. A Házon kívül riportját alább megnézhetik. 


Nem sokkal később a műsor stábja ismét felkereste a házaspárt. Akkor még úgy tűnt, hogy ügyesen fektették be a pénzüket, és még rengeteg tervük van. Az akkor vadonatúj balatoni nyaralójukat és otthonukat is megmutatták. Ezeket is megnézhetik az alábbi videóban.


A Fókusznak pedig arról beszéltek, hogy nem vágynak luxusra. A Fókusznak nyilatkozó pénzügyi szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy a hatszázmilliós nyeremény nem akkora pénz, amit ne lehetne 1-2 év alatt elverni, még akkor is, ha odafigyelünk rá. A pszichológus pedig jelezte, hogy a mélyről jött emberek még nehezebben dolgozzák fel a hirtelen jött gazdagságot.

2017-ben az RTL Híradó már arról számolt be, hogy tartozásai miatt bezárja kávéházát Andraschek Anikó, akinek nagy álma teljesült, amikor két évvel korábban megnyitotta kávéházát Győrben.


A feleség a Blikknek elmondta, a gyermekeinek vásárolt ingatlanok még megvannak, és megvan még a házaspár családi háza is, de ez utóbbit nemsokára el fogják adni, hogy egy kisebbe költözzenek, mert a rezsi túl sok pénzt visz el.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#lottónyertes#lottómilliomos#győr#házaspár#ma

Címlapról ajánljuk