Belföld

Végrehajtást kért a Magyar Ateista Társaság a hazugság miatt jogerősen elítélt Mandiner ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 22. 17:06

A Fővárosi Ítélőtábla hónapokkal ezelőtt helyreigazításra kötelezte a Mandinert, amiért a lap azt írta, hogy népirtásra buzdít a Magyar Ateista Társaság.

A Magyar Ateista Társaság (MATT) végrehajtást kezdeményezett a Mandiner konzervatív hírportál ellen, derül ki a MATT csütörtöki közleményéből.

A kormányközeli Mandiner március elején vesztett sajtópert, amiért 2021. május 13-án megjelent „A keresztények elleni népirtásra buzdít a Magyar Ateista Társaság” című cikkükben valótlanul állították, hogy keresztények elleni népirtásra buzdított a Magyar Ateista Társaság.

A bíróság első- és másodfokon is kimondta, hogy a Mandiner a Magyar Ateista Társasággal szemben valótlan állítást fogalmazott meg.

A MATT ugyanis soha nem tett ilyet, mivel elkötelezett a humanizmusból fakadó értékrend mellett, mely tiszteletben tartja minden ember élethez való jogát

közölte akkor a társaság.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős márciusi ítéletében helyreigazítás közzétételére kötelezte a hírportált, azonban a Mandiner egészen mostanáig nem tett ennek eleget. A Magyar Ateista Társaság ezért végrehajtás kért, így végül 2022. december 14-én megjelent a helyreigazítás a MATT által joggal kifogásolt cikkhez, az alábbi szöveggel:

A mandiner.hu online hírportálon 2021. május 13-án „A keresztények elleni népirtásra buzdít a Magyar Ateista Társaság” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a keresztények elleni népirtásra buzdít a Magyar Ateista Társaság.

A MATT csütörtöki közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy szerintük a helyreigazított cikkben idézett Azbej Tristan keresztényüldözés elleni államtitkáron és a Mandineren kívül több kormánypárti politikus és keresztény közszereplő, valamint a hozzájuk kötődő sajtó rendszeresen becsmérlik a vallástalan állampolgárokat.

Másodrangú állampolgárként kezelik az egyházhoz, valláshoz nem kötődő polgárokat, és mindent megtesznek azért, hogy a hívők ellenségüknek tekintsék a nem vallásos embereket. Miközben a központi költségvetésből átláthatatlan módon és számolatlanul áramlik a pénz a privilegizált egyházakhoz.

– fogalmaz a MATT ezzel kapcsolatban.

#Belföld#ateista#mandiner#sajtóper#helyreigazítás#végrehajtás#magyar ateista társaság

Címlapról ajánljuk