Belföld

Schobert Norbi gyújtogatásra, fosztogatásra, vérengzésre számít

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 5. 9:29

A fitneszguru nagyinterjút adott a kormánypárti Mandinernek, és kifejtette, hogy miért Brüsszel a Magyarországot sújtó bajok forrása.

Nagyinterjú jelent meg szerda délelőtt a Mandineren Schobert Norberttel. A fitneszedző üzletember az orosz-ukrán háborúról, a Magyarország által is megszavazott brüsszeli szankciókról és az energiaválságról mondta el a véleményét, valamint azt is, hogyan védekezik a családja a megugrott rezsiköltségek ellen. Schobert rögtön az interjú elején leszögezte:

Nem a kormány szövegét nyomom, engem egyetlen politikus sem hív fel, hogy lediktálja, mit mondjak.

Ezt követően a fitnesszguru lényegében visszamondta a kormány legfontosabb üzeneteit. Az orosz-ukrán háborúról például ezeket gondolta:

  • Európát gyakorlatilag évtizedek óta művesekezelés tartja életben, de most saját maga megtámadta a művesét – amely biztosította neki a gázt és az olajat.
  • Oroszországnak annyi gáztartaléka van, hogy a lakosság havi gázszámlája a miénk negyvenedrésze – és az EU-ban nálunk az egyik legolcsóbb a gáz.
  • Az Egyesült Államok is jól jár, hiszen hitelből fegyverzi fel Ukrajnát, eközben az Európai Unió szépen visszasüllyed a kőkorszakba.
  • Be kellene végre látni, hogy Vlagyimir Putyin nem fog belerokkanni az európai szankciókba.
  • Az egyetlen megoldás a béke, ezért maximálisan egyetért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor kormányfő nyilatkozataival.
  • Ez szűkebb értelemben Oroszország és Ukrajna konfliktusa, tágabban értelmezve pedig Oroszország és az USA háborúja – az Európai Uniónak nem lenne szabad beavatkoznia.

A hamarosan induló nemzeti konzultációról:

  • Fontos lépésnek tartom, és részt is veszek benne. Ha pozitívan zárul, akkor a miniszterelnök Brüsszelben fel tudja mutatni, hogy a magyar nép is a szankciók eltörlése mellett foglal állást.

Mire számít Schobert Norbert az energiaválsággal kapcsolatban?

  • Gyújtogatásra, fosztogatásra, vérengzésre, jelentősen romló közbiztonságra számítok.

Milyen lesz a tél?

  • Hideg telünk lesz; már most olyan hideg van, mint tavaly november végén. Az emberek fázni és éhezni fognak. Sok lakásban nincs távfűtés, egyszerűen meg fognak fagyni, különösen a nyugdíjasok.

Európa és Magyarország gazdasági kilátásairól:

  • Év végével olyan csődhullám jön, amely megroppantja az uniós és a magyar gazdaságot is. Idáig munkaerőhiány volt, de hónapokon belül egymillió munkanélkülire számítok. Az uniós döntéshozóknak mindezért felelniük kell – büntető­jogilag, anyagilag egyaránt.

Hogyan érinti a vállalkozását a válság?

  • Már most be kellett zárnunk néhány boltot, de közben, hála Istennek, pár újat is tudtunk nyitni.
  • A covidjárvány alatt is lakat került egy-két üzletre (...). Végül túléltük az időszakot, de aztán jött az uniós rezsiterror.
  • Annyi pénzem van, hogy talán év végéig tudom finanszírozni és működtetni a céget (...) van egy pont, ami után csődbe fogok menni.

Hogyan érintette a családját a rezsiválság?

  • Az otthonunkban a gázszámla 70 ezerről 500 ezer forintra ment fel augusztusban. Most mi is napelemet telepíttetünk, hőszivattyút rendeltünk, és amin tudunk, spórolunk: lekapcsoljuk a villanyt, ha nem vagyunk a szobában, kevesebb helyiséget fűtünk.

Arról, hogy a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatósági tagja Orbán Viktor öccse, Orbán Áron:

  • Orbán Áron azért lett a bizottság tagja, mert Horvátországban üzemeltet egy Update üzletet, és mivel a korábbi tag távozott tőlünk, felkértem, hogy vállalja el a feladatot. Jó barátság van köztünk, mindketten sportlövők vagyunk, innen az ismeretség. Ettől még nem kapok pénzt vagy bármilyen támogatást a Fidesztől.

Az úgynevezett gyermekvédelmi törvényről a következőt gondolja:

  • Teljes mértékben egyetértek vele, semmilyen propagandát nem szabad folytatni az iskolákban.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#schobert norbert#interjú#rezsiválság#orosz-ukrán háború#brüsszel#nemzeti konzultáció#fidesz

Címlapról ajánljuk