Belföld

Már nem Gattyán György a Megoldás Mozgalom elnöke

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 16. 12:39

A párt vezetői szerint soha nem látott igény van a Megoldás Mozgalom jelenlétére, ezért újabb fokozatba kapcsolnak.

Pénteken közleményben hozta nyilvánosságra a Megoldás Mozgalom négytagú elnöksége, hogy tisztújítás történt a pártban. A tisztújító közgyűlés Huszár Viktort választotta a párt új elnöké. A párt alapító elnöke, Gattyán György nem jelöltette magát elnöknek.

A közlemény szerint a tisztújító közgyűlésen az alig több mint féléves párt vezetői áttekintették az Országgyűlési Választások óta eltelt 5 hónapot, és egyhangúan megállapították, hogy

az ország gazdasági helyzete, a lakosság mentális állapota, valamint a szűnni nem akaró folyamatos politikai sárdobálás és cselekvéshiány miatt, soha nem látott igény van a Megoldás Mozgalom jelenlétére.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy

a Megoldás Mozgalom újabb fokozatba kapcsol, amelyhez elengedhetetlen az alulról építkezés, a megyei szervezetek felállítása és egy operatívabban működő elnökség létrehozása.

Gattyán György ezzel az operatívabban működő elnökség létrehozásával indokolta, hogy a továbbiakban nem kíván a párt elnöke maradni. Ezek után az elnökség egyhangú szavazással Huszár Viktort, a párt eddigi digitalizációért felelős alelnökét választotta meg elnöknek.

A közgyűlés arról is döntött, hogy Bajusz Krisztina munkajogász mellett egy új alelnöke is lesz a pártnak, Bogó Dániel ügyvéd személyében. A párt közleménye szerint Gattyán György alapítóként továbbra is segíti a Megoldás Mozgalom munkáját.

A Megoldás Mozgalom pártot három hónappal az országgyűlési választás előtt, 2021 decemberében jegyeztette be Gattyán György milliárdos vállalkozó. Az április 3-án tartott választáson Memo képviselőjelöltjei nem jutottak be az országgyűlésbe. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#megoldás mozgalom#gattyán györgy#kispárt#tisztújítás

Címlapról ajánljuk