Belföld

„A propaganda állításai ellenére ez nem csupán a pedagógusok ügye” – ezt üzente a szombathelyi Bolyai Gimnázium 61 dolgozója

Mohos MátéMohos Máté

2022. szeptember 13. 8:08

31-en pedig szolidaritási akciót szerveztek a felmentett miskolci pedagógusért.

„Mi, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 61 dolgozója egyetértünk abban, hogy a magyar oktatás ma – több évtizedes átgondolatlan intézkedéssorozat és mulasztás következménye-ként – válságos állapotban van, a döntéshozók részéről pedig nem tapasztalunk felelős megoldási törekvéseket” – ezt üzenték az intézmény dolgozói szeptember 7-én kiadott nyilatkozatukban.

Hozzátették: 

a hivatalos propaganda állításai ellenére ez nem csupán a pedagógusok ügye! A helyzet súlyosbodásának elkerülése érdekében azonnali társadalmi összefogásra és cselekvésre van szükség!

Azt írták, hogy ők nem a munkabeszüntetésben látják a megoldást, mert az azoknak okozna kárt, akikért tenniük kell: a gyerekeknek és a családoknak. Ehelyett inkább közösségi fórumot kezdeményeztek, és kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat fognak tartani meghívott szakértők és az iskola pedagógusainak közreműködésével. „Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi helyzetben ez a járható út az értelmetlen és kiúttalan, kölcsönös konfliktuskeresés helyett” – tették hozzá.

Az iskola 31 tanára emellett hétfőn tiltakozó akciót is szervezett a miskolci Herman Ottó gimnázium igazgatóhelyettesének, Dezsőfi Györgynek felmentése ellen. Mi is megírtuk, hogy a pedagógust a tankerület tíz év után mentette fel a pozíciójából, miután részt vett egy polgári engedetlenségben.

Úgy gondolták, hogy a szolidaritás kifejezése jegyében hétfőn ők is alkotnak egy feketeruhás élőláncot az iskola körül reggel 7:30-kor. Fényképeket készítettek, és elküldték őket a Herman Ottó Gimnázium sztrájkbizottságának, hogy megmutassák szolidaritásukat, számolt be Sélley Gábor és Szabó Bence Farkas, az akciót szervező két tanár.

„A propaganda állításai ellenére ez nem csupán a pedagógusok ügye” – ezt üzente a szombathelyi Bolyai Gimnázium 61 dolgozója

#Belföld#gimnázium#szombathely#élőlánc#miskolc#szolidaritás

Címlapról ajánljuk