Belföld

Írja be, hogy pokol a Play Áruház keresőjébe, nem fogja elhinni, mit dob ki

Gyömöre MátéGyömöre Máté

2022. szeptember 2. 7:05

A módszer az Apple App Store-ban is működik.

Van, aki már alig várta az iskolakezdést, másnak inkább kínszenvedés, hogy újra be kell ülnie a sokszor hideg és kényelmetlen padsorok közé. A rendszeren belül is vannak még megválaszolatlan kérdések, kezdve a tanárhiánytól a pedagógusbéreken át egészen a rezsiköltségekig. Ez utóbbi miatt van olyan iskola, ahol csütörtök reggel be sem csengettek, egy másik oktatási intézményben pedig az alacsony tanárfizetések miatt nem veszik fel a munkát a pedagógusok szeptember elsején. Egy győrszentiváni általános iskolában úgy próbálják meg kezelni az energiaválságot, hogy bevezetik a szombati tanítást, az Óbudai Kőrösi Csoma Sándor gimnáziumban pedig 100 ezer forintos hozzájárulást kérnek a rezsihez a szülőktől. Nézze meg alább a Fókusz témába vágó riportját.


Hogy mindezt ki, hogyan éli meg, egyéne válogatja, viszont úgy tűnik az elektronikus naplózásra és távoktatásra is használt KRÉTA-rendszer értékelése eléggé lesújtó. Legalábbis, ha azt nézzük, milyen keresőszóra dobják ki a különböző szoftveráruházak az applikációt.

A pokol szót a Google Play áruház keresőjébe beírva rögtön az első találat a tanulóknak szánt KRÉTA-rendszer, de nem kell sokáig görgetni, az ötödik a listán a szülői KRÉTA.

Írja be, hogy „pokol” a Play Áruház keresőjébe, nem fogja elhinni, mit dob ki

Az Apple App Store-jában egyértelműbb a helyzet. Ott a pokol szóra rögtön az első két találat a tanulói és a szülői KRÉTA.

Írja be, hogy „pokol” a Play Áruház keresőjébe, nem fogja elhinni, mit dob ki

Nyitókép: Jaap Arriens / NurPhoto via Getty Images

#Belföld#oktatás#kréta#iskolakezdés#pokol#ma

Címlapról ajánljuk