Belföld

Az OMV is korlátozásokat vezet be, kannába pedig csak piaci áron lehet tankolni

Dévai LászlóDévai László

2022. június 24. 12:30

Új szabályok vannak az OMV kútjain.

Az OMV a Facebookon közölte, hogy 2022. június 24-én, péntek 11 órától megváltozik a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyisége.

Az új szabályozás szerint egy gépjárműbe alkalmanként maximum 50 litert lehet majd tölteni, ez alól kivétel OMV MaxxMotion Super 100plus és OMV MaxxMotion Diesel üzemanyag.

– írja a társaság. (A korlátozás alá nem tartozó üzemanyagfajtákért piaci árat kell fizetni.)

Fontos kitétel még, hogy edénybe, kannába, hordóba, IBC-ballonba üzemanyag kizárólag piaci áron vásárolható. Az OMV közleménye arról is tájékoztat, hogy egyes töltőállomásokon a fentiektől eltérhetnek a szabályok, így érdemes tankolás előtt érdeklődni.

A társaság döntése értelmében, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet szerinti segédmotoros kerékpárok hatósági áron jogosultak tankolni, ugyanakkor a 7,5 tonna feletti járművek (tehergépjárművek, kamionok, buszok) és a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú járművek a normál kútoszlopon nem tankolhatnak.

A Mol az OMV előtt jelentette be, hogy péntektől csak ötven liter üzemanyagot lehet egyszerre hatósági áron tankolni a töltőállomásaikon, kannába pedig náluk is csak piaci áron adnak benzint. 

Nyitókép: Jakub Porzycki / Getty Images

#Belföld#tankolás#omv#szabályozás#hatósági ár#benzin#gázolaj

Címlapról ajánljuk