Belföld

Az Országgyűlési Hivatal havi 588 ezerért bérel irodát Németh Szilárdnak a csepeli birkózócsarnokban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 4. 10:26

A birkózócsarnok a Németh Szilárd által létrehozott alapítványé.

Az Országgyűlés Hivatala havi 588 ezer forintért bérel egy 140 négyzetméteres irodát Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek az új csepeli birkózócsarnokban, írja a Népszava. Az irodabérlés azért tűnik érdekesnek, mert a csarnok a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) tulajdonában van. Az alapítvány létrejötte nagyban köszönhető a fideszes politikusnak, amit az is jól mutat, hogy a KIMBA-t első körben Németh Szilárd lakcímére jegyezték be.

A Németh Szilárd által alapított KIMBA Csepel egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa: a 12 ezer fős Béke téri stadionon kívül a Hollandi úton és a Gubacsi hídnál is vannak az alapítványnak sporttelepei. A hollandi úti sporttelep az utóbbi időben sokat szerepelt a hírekben, mert Németh Szilárd kordonnal vettette körül a mögötte lévő, szintén közpénzből épített kondiparkkal együtt, és csak a csepeli polgármesteri hivatal nyomására nyitotta meg a csepeliek előtt.

Ábel Attila Csepel fideszes alpolgármestere azt vetette a Fidesz alelnökének szemére, hogy birkózóalapítványa 2,4 milliárd forint közpénzt kapott a Kis-Duna-parti birkózócsarnok megépítésére, amit az önkormányzat is támogatott, de abból lényegében kizárta a csepelieket:


Nyitókép: Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója a Csepel Sport Club Alapítvány elkészült fejlesztési tervét bemutató sajtótájékoztatón a Csepel Sport Club Bajnokok Csarnokában, 2021. június 24-én – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#csepel#németh szilárd#országgyűlési hivatal#irodabérlés

Címlapról ajánljuk