Belföld

Kasztráltatná a pedofilokat a Jobbik elnöke

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 6:06

A Jobbikban kirobbant zaklatási ügyről is beszélt.

Jakab Pétert nem érdekli, hogy ki terjeszt be egy javaslatot, ha egyetért a tartalmával, akkor a Jobbik meg fogja szavazni – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn, amit a Telex foglalt össze. Arról is beszélt, több olyan javaslatuk is volt, amit végül a fideszes többség is megszavazott, igaz, csak azután, hogy azt egy kormánypárti képviselő terjesztette be. A Telex szemléjéből kiderült, hogy Jakab Péter azt mondta, hogy a „pedofiltörvényt is azért szavaztuk meg, mert mi voltunk azok, akik azt követeltük, hogy a pedofilokkal szemben sokkal keményebben kell fellépni”.

Sőt, a jövőben én tovább fogok menni ezen a vonalon. Ha a pedofilokkal szembeni fellépésről van szó, akkor a kémiai kasztrálás eszközét igenis majd meg kell fontolni, hogy vezessék be

– tette hozzá a Jobbik elnöke, aki párton belül kirobbant zaklatási ügyről is beszélt. Szilágyi György, a Jobbik alelnöke ugyanis korábban azt állította, a Jobbik egyik politikusa megpróbálta megerőszakolni 24 éves élettársát egy tavaly decemberi pártrendezvényen. Szilágyi György az RTL Híradónak azt mondta, a Jobbiknál szerinte nem megfelelően foglalkoztak a bejelentésükkel, igaz, csak áprilisban fordultak az etikai bizottsághoz, és feljelentést is csak hónapokkal később tettek.


Jakab Péter erről most azt mondta, azonnal elindult a vizsgálat, ahogy a Jobbik etikai bizottságához fordult Szilágyi György élettársa, de azt nem érti, hogy ezzel és a feljelentéssel miért vártak öt hónapot.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Belföld#jakab péter#jobbik#pedofilok#kasztrálás#zaklatás

Címlapról ajánljuk