Belföld

„Vesszen Ukrajna, atomot nekik” – kiabálták Putyin-párti tüntetők a Szabadság téren. „Ruszkik haza” – skandálták az ukránbarát demonstráción

rtl.hurtl.hu

2022. április 30. 15:44

Ukrajna, illetve Oroszország mellett is tüntettek szombaton Budapesten. 

Az Ukrajna melletti szolidaritási tüntetésen több százan gyűltek össze a Deák téren, ahonnan a menet a Vértanúk terére vonult.

 

Elhaladtak a rendőrség által tőlük elszigetelt Szabadság tér közelében is, amelynek távolabb eső felében az oroszpárti tüntetők gyülekeztek, ők jóval kevesebben, egy-két százan voltak.

 

A Blikk tudósítása szerint a szónokok arról beszéltek, hogy a kárpátaljai magyarság védelmében magyar békefenntartókat kellene küldeni Ukrajnába, a háborúért az Egyesült Államokat és a NATO-t tették felelőssé, és azt kérték, hogy Magyarország  ismerje el oroszok önrendelkezési jogát.

A lap szerint az is elhangzott a hangosmbemondóból, hogy az ukránok adtak egy-két költőt a világnak, és ennyi, mire az egybegyűltek „atomot nekik” felkiáltással válaszoltak, de volt „vesszen Ukrajna”, „vesszen Trianon”,  „Kárpátalja, Kárpátalja!” és „Putyin, Putyin!” skandálás is.

Nézze meg a Híradó riportját:
 

#Belföld#tüntetés#orosz-ukrán háború#budapest

Címlapról ajánljuk