Belföld

Civilek kérik a kormányt, hogy az ő levelüket is küldjék ki az oltásra feliratkozottaknak

rtl.hurtl.hu

2022. március 29. 14:33

Az Amnesty International és a Háttér Társaság a népszavazás kapcsán emlékeztet, hogy Putyin mosta először össze a pedofíliát a melegséggel.

Mint korábban megírtuk, emailben győzködi a koronavírus elleni védőoltásra feliratkozott magyarokat a kormány arról, hogy vegyenek részt vasárnap a választással egyszerre megtartott népszavazáson, és azt is egyértelművé teszik, hogy mit tekintenek helyes álláspontnak.

Ugyanakkor számos szervezet azért kampányol, hogy az emberek szavazzanak érvénytelenül a referendumon, ugyanis a kérdéseket is „érvénytelennek” tartják, „az LMBTQI embereket – a gyerekeinket, ismerőseinket, barátainkat és munkatársainkat – kiközösítő aljas kampánynak” nevezik.

Az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság kedden a Kormányzati Tájékoztatási Központhoz fordult, hogy az állampolgárok kiegyensúlyozott tájékoztatása érdekében az ő levelüket is küldjék el ugyanazoknak, akik a kormány emailjét megkapták, hogy az állampolgárok megismerhessék az érvénytelen szavazat mellett szóló érveket is. Azt nem gondolják, hogy a kormány valóban eleget fog tenni a kérésüknek, ezért a levelük szövegét is elküldték a közleményükkel együtt.

Azt írják benne, hogy miközben a magyar emberek többségét az foglalkoztatja, hogy háború dúl a szomszédunkban,

a kormány most mégis arra fordít milliárdokat, hogy putyini mintára ok nélkül keltsen félelmet a magyarokban.

Mint írják,

Putyin volt először az, aki aljas módon összemosta a pedofíliát a melegséggel.

A levél szerint ha a kormány népszavazása érvényes lesz, akkor a fiatalok nem kaphatnak segítséget az iskolában őket érő bántalmazás ellen, és ellehetetlenül az érdemi, tudományos alapokon nyugvó szexuális felvilágosítás is.

A civilek úgy látják: vannak fontos problémák a gyermekvédelemben, amelyeket meg kell oldani, de azok nem a népszavazáson feltett kérdések, azokra az érvénytelen szavazat a legjobb válasz.

Nyitókép (illusztráció): Tüntetés a római orosz nagykövetség előtt a csecsenföldi LMBTQ emberek kínzása ellen 2017. április 22-én – Fotó: Stefano Montesi/Corbis via Getty Images

#Belföld#népszavazás#amnesty international#háttér társaság#homofóbia#kormány#propaganda#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk