Választás 2022

Szájer, pénisz, cicapopsi: íme a top 10 legviccesebb érvénytelen népszavazási lap

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 3. 17:08

Nehéz volt, de kiválasztottuk a tíz legkreatívabb érvénytelenül szavazót.

Ahogy már reggeli cikkünkben is megírtuk, számtalan kreatív megoldás született az érvénytelen népszavazás leadására. Azóta több tucatnyi hasonló kép jutott el szerkesztőségünkhöz, amiket már nem is tudunk beletuszkolni egyetlen cikkbe.

Fájó szívvel ugyan, de válogatnunk kellett: többszörös selejtezés, mély megfontolás és felelős mérlegelés után végül megszületett a legkreatívabb és legviccesebb érvénytelen népszavazási szavazólapok tízes listája. Íme:

10. A bevállalós

Van, aki nem kívánja, hogy gyermekének nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek, ő maga viszont szívesen beugrana egyre. Az alábbi lap kitöltője még egy telefonszámot is megadott, hogy szükség esetén megkeressék. Sajnos (szerencsére) ez egy nyilvánvalóan hamis szám:

9. Aki jobban tudja

Van, aki annyira elégedetlen volt a népszavazási kérdésekkel, hogy inkább átírta azokat. A következő versenyző megkérdezte saját magától, hogy ki a legjobb rapper a világon, amire Eminem volt a válasz. Ezután elégedetten konstatálta, hogy azt is tudja, ki játszotta Vágási Ferit, de Orbán Viktorról és az állami költésekről is nyilatkozott.

8. A tipikus fizikus és a Soros kapcsolás

Na de mennyi az R? Tette fel a fizikai kérdést a nemszavazó, aki kapcsolási rajzzá alakította a népszavazási kérdéseket. Egy kutyapofa és egy homofóbellenes egyenlet is belefért.

7. A full szivárvány

Számos olyan kép jutott el hozzánk, amelyeken valamilyen szivárványszínű átpingálással üzentek a homofóbnak is nevezett népszavazás ellen. A mezőnyből kiemelkedik az alábbi darab, ahol a szivárványrajz mellett még a rublikák is a szivárvány színeivel lettek kitöltve.

6. Az idegbeteg

Szintén több olyan képet kaptunk, aminek készítőiről feltételezhető, hogy mániákus epizódot éltek át a szavazófülkébe lépve, értelmezhetetlen, szinte dadaista műalkotásokat hozva létre. Az alábbi képen minden van: segélykiáltás, matricák, az Among Us nevű videojáték szereplője, kriptikus üzenet a rublikákban, és a transz reprezentáció érdekes formájának követelése. Mire gondolt a költő? Sosem tudjuk meg.

5. A békeharcos

Békeszimbólumok minden rublikában, és egy margótól margóig terjedő ukrán zászló. Így üzent az ellenzék szerint oroszbarát kormánynak, és így érvénytelenítette saját népszavazatát a zsírkrétás hippi. De tényleg egy lépéssel közelebb kerültünk a békéhez?

4. A Szájer (holtverseny)

Szintén számtalan képpel találkoztunk, amin szerepel Szájer József neve, vagy rajza. Ezek közül szinte lehetetlen volt válogatni: az összes képi megjelenítésen az látható, hogy a volt fideszes EP-képviselő a rubrikák között suhan le az ereszen. Végül arra esett a választásunk, amit a legprecízebben, a legnagyobb igényességgel rajzoltak meg.

4. A Zorbán (holtverseny)

Nem szeretnénk annak a szavazóbiztosnak a helyében lenni, aki kibontja azt a borítékot, ami a meztelen Orbán Viktor zord mását rejti. A rajz szinte észrevétlenül simul bele a rubrikák adta keretbe, de a mellé írt üzenet már sokkal kevésbé finom. A férfimell, a neccharisnya és a nemi szerv látványa után pedig garantált a feszengés.

3. Az aprólékos pénisz

Szintén visszatérő motívuma volt a szavazólap-abúzusnak a különböző méretű, arányú és számú péniszek rajzolgatása. Az ebben a versenykategóriában született alkotásokkal is Dunát lehetne rekeszteni, azonban hosszas kutatás árán megtaláltuk a műfaj csúcsát. A készítő nem állt meg annál, hogy véletlenszerű péniszekkel árassza el a szavazólapot, hanem geometrikus eleganciával rendszert vitt a káoszba.

2. A cicapopó

Az ezüstérmes műalkotáshoz nem is fűznénk hozzá sokat. A lapon különböző állatok popói mutatnak igent a kérdésekre, míg a nemek popótlanul árválkodnak. Tartalom és forma tökéletes szinergiája.

1. A teli tolltartó

Azok helyében se lennénk szívesen, akik az alábbi műalkotás megálmodója mögött álltak sorba a választófülkéknél. A kép készítője tippre egy telitömött tolltartóval érkezett a szavazófülkébe, és időt-energiát nem kímélve változtatta át saját képmására a népszavazói lapot. Szép, változatos, tartalmas. Megérdemli az első helyet.

#Választás 2022#népszavazás#érvénytelen#Toplista#szavazás#homofóbia#szájer józsef#orbán viktor

Címlapról ajánljuk