Belföld

Lezárták az ingyenes vécéket a menekülők előtt a Keleti és a Nyugati pályaudvaron

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 25. 14:21

Hétfő óta a különvonatokon érkező menekülőket már Kőbányán leterelik a vonatról, de sokan közülük nem értik, hogy miért nem mehetnek a végállomásig, és maradnak. Az ő helyzetük nehezebb lett, mióta a civilek nem segíthetik őket a pályaudvarokon.

Lezárták az ingyenes mobilvécéket a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, csak a fizetősök maradtak nyitva – tapasztalta a helyszínen a 444. Bár a menekülteket szállító különvonatokról hétfő óta már Kőbánya-Kispesten letessékelik az Ukrajnából érkezőket, és a BOK B csarnokába szállítják őket a hatóságok, még mindig sokan érkeznek a pályaudvarokra is.

Egyrészt azért, mert többen nem értik, miért kellene leszállniuk Kispesten, másrészt pedig számos ukrán nem a különvonatokkal, hanem a menetrend szerinti járatokkal érkezik.

A lap szerint ők már nincsenek sokan, viszont többen közülük csak tétován bolyonganak a pályaudvarokon. A korábban kihelyezett mobilvécék még ott vannak, de lezárták azokat, így csak a fizetőseket tudják használni. 

A hatóságok kis számban, egy asztalnál vannak folyamatosan jelen, hogy tolmácsot biztosítsanak nekik. A lap szerint viszont a menekülteknek nehéz odatalálniuk, mivel nincs részletesen, egyértelműen jelezve, hogy hova kellene menni.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#pályaudvar#menekült#ukrajna#háború#wc#ingyen

Címlapról ajánljuk