Belföld

Hadházy: Matolcsy fia lakik a Nemzeti Bank alapítványa által kutatóközpontnak vásárolt budai villában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 17. 8:21

Matolcsy Ádámot felesége Instagramos fotói buktatták le.

Hadházy Ákos, Zugló ellenzéki képviselőjelöltje szerint egyértelmű bizonyíték van rá, hogy Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám lakik abban az 1,3 milliárd forintos villában, amit korábban a Magyar Nemzeti Bank alapítványa vásárolt kutatóközpontnak.

Hadházy Ákos szerint Matolcsy Ádámot feleségének Instagramon közzétett fotói buktatták le. A privát profilról származó képeken az látszik, hogy a nő egy csecsemővel a karján egy hatalmas nappaliban áll. A szoba jellegzetes, egyedi ablakai alapján az épület jól beazonosítható, írja a korrupciós ügyek feltárásával rendszeresen foglalkozó Hadházy.

A XII. kerületi Mátyás Király út, Alkony út sarkán álló luxusvillát 2015-ben vásárolta a Nemzeti Bank alapítványa. Néhány év múlva eladták, papíron Száraz István Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik. Száraz István – Matolcsy Ádám barátja – cége a Nemzeti Banktól rendszeresen kap milliárdos megrendeléseket kommunikációs munkákra, tette hozzá Hadházy facebookos posztjában.

Azt már korábban is lehetett sejteni, hogy Matolcsy Ádám saját céljaira használhatja a villát, miután Porsche-gyűjteményének egyik darabját látták az udvaron parkolni, most viszont ez biztosra vehető, írja Hadházy Ákos.


Nyitókép: Google Street View

#Belföld#hadházy ákos#matolcsy ádám#magyar nemzeti bank#luxusvilla#budai villa#közpénz

Címlapról ajánljuk