Belföld

Megrongáltak több tucat fideszes plakátot Miskolcon

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 16. 13:45

A rendőrség nyomoz az ügyben, a Fidesz-frakció pedig elítél mindennemű provokációt.

Több tucat választási plakátot rongáltak meg ismeretlenek szerda hajnalban Miskolcon. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, közölte a helyi Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője az MTI-vel.

Hollósy András azt írta: frakciójuk elítél minden erőszakos fellépést és cselekményt.

Elítélünk mindennemű provokációt a kampányidőszakban és azon túl is. Sajnáljuk, hogy a választási kampány első napjaiban már ilyen agresszív megnyilvánulási formák jelentek meg városunkban

A szóvivő arra kérte a miskolciakat, hogy ebben a felfokozott időszakban se üljenek fel a provokációknak és a nemtelen támadásoknak.

„Hisszük, hogy politikai oldaltól függetlenül csak a jó szó és a békés hangnem vihet előre” – közölte, és arra kérte ellenfeleit, hogy nyilvánosan határolódjanak el a rongálástól.

A választási plakátok rongálása az országban nagyjából azok felrakásakor kezdődött. Korábban a Józsefvárosban és Ferencvárosban induló ellenzéki Jámbor András is arról adott hírt, hogy számos plakátját letépték.

Nyitókép: Csöbör Katalin, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart Miskolc avasi lakótelepén 2022. február 11-én. Fotó: MTI / Vajda János

#Belföld#miskolc#fidesz#plakát#kampány#rongálás#jámbor andrás#rendőrség#feljelentés

Címlapról ajánljuk