Belföld

Gattyán György indítja el Márki-Zay Péter korábbi jelöltjét, aki miatt összeugrott Dobrev Klárával

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 15. 7:01

A jelöltek között van a csengeri örökösnő ügyvédje, a Teréz körúti robbantó kirendelt védője, valamint Kudron-Tonigold Nándor Antónius is.

Korábban kiderült: Janicsák Istvánt, a Z’Zi Labor frontemberét, és Détári Lajos volt válogatott focistát is elindítja a választásokon Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom. Most közzétették a teljes listát, amin többek között ott van Popovics Judit, aki miatt korábban hajba kapott Márki-Zay Péter és Dobrev Klára.

A listán szerepel még a szabolcsi Helmeczy László is, aki az MDF közelében kezdte karrierjét a rendszerváltás után, majd 1998 és 2002 között a Fidesz képviselője volt. 2013-ban Bajnai Gordon jelöltjeként indult, az elmúlt években pedig a Kósa Lajossal kapcsolatban álló csengeri örökösnő ügyvédjeként tevékenykedett, írja a 24.hu.

Popovics pedig Márki-Zay Péter mozgalmának korábbi jelöltje volt, aki azt állította: a DK megzsarolta azért, hogy visszalépjen. A neve az egyik miniszterelnök-jelölti vitában is előkerült.

A jelöltek között szerepel még Bogó Dániel ügyvéd, aki 2017-ben rövid ideig kirendeltként védte a Teréz körúti robbantót, Pomuczné Nagy Ildikó, aki korábban Pálinkás József pártjának jelöltje volt, Kudron-Tonigold Nándor Antónius, akinek az SZDSZ-szel és az MDF-fel is volt kapcsolata, valamint Gattyán teqballos kollégája, Murányi Gergely is.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#gattyán györgy#megoldás mozgalom#popovics judit#képviselő#lista#választás

Címlapról ajánljuk