Belföld

Elindul a Kutyapárt a fideszes Sára Botond és az ellenzéki Jámbor András ellen

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 10. 18:18

Döme Zsuzsannát, Ferencváros alpolgármesterét, a párt alelnökét indítják.

Korábban azt mondta a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, hogy a billegő körzetekben nem fognak egyéni jelöltet indítani. Most mégis úgy tűnik, hogy máshogy tesznek: elindítják ugyanis Döme Zsuzsanna alelnököt a budapesti 6-os választókerületben, ami Ferencvárost és Józsefvárost foglalja magában.

A politikus azt mondta a Józsefváros Újságnak, hogy már fel is vette az íveket a VIII. kerületi választási irodában.

„Vicces volt; kérdeztem, hogy amikor majd lehet menni átvenni az íveket, van-e valami időpont szerinti beosztás, vagy érkezési sorrendben fogadnak. Mondták, hogy jöhet minden reggel 8-ra, bár végül is jöhet 9-re is, mert 8-ra úgyis a nagy pártok mennek. Mire mondtam, hogy mi is viszonylag nagy párt vagyunk.

Erre javított a kolléga, hogy a történelmi pártok. (Ami szintén nem igaz.) Aztán nem vártam meg, hogy kimondja, hogy viccpárt, nevettünk egy jót, és eljöttem, mondtam, hogy akkor majd nyolc körül

– mondta a lapnak. Arról is beszélt, hogy egy tagsági döntés nemrég felülírta a pártelnök Kovács Gergely azon ígéretét, hogy a 6-oshoz hasonló billegő körzetekben nem indítanak rá jelöltet az ellenzéki aspiránsra.

Most inkább harcolnak az ajánló aláírásokért, és ha megvan a 71 egyéni indulójukhoz szükséges ajánlás, lehet, hogy fontolóra veszik a visszalépéseket.

Jámbor András így reagált a hírre: „Köztem és Sára Botond között fog eldőlni, hogy ki nyeri a választást.” Ő abban bízik, hogy egyéniben átszavaznak rá a kutyapárt szavazói. A körzetben még a Mi Hazánk, az MSZDP és az ISZOMM is indít jelöltet.

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#mkkp#viii. kerület#választás#döme zsuzsanna#jámbor andrás#sára botond#fidesz#ellenzék

Címlapról ajánljuk