Belföld

Elárulta a Fidesz, miért zárják ki a sajtót a VIII. kerületi lakossági fórumról

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 2. 14:02

Járványügyi szempontokra hivatkoztak.

Kedden arról adott hírt a 444, hogy kizárták a sajtót Kocsis Máté fideszes frakcióvezető és Sára Botond képviselőjelölt VIII. kerületi lakossági fórumáról. Megkérdeztük, hogy ennek mi volt az oka. A válasz: járványügyi szempontok, helyhiány.

A józsefvárosi Fidesz kérte, hogy válaszukat egészben közöljük:

„A lakossági fórum azoknak a józsefvárosi és ferencvárosi lakosoknak szól, akik szeretnék kifejezni véleményüket és javaslataikat azzal kapcsolatban, hogy a baloldali városvezetés leépíti a közbiztonságot és visszavezeti a kerületet a rosszhírű „nyócker” állapotába.

A rendezvény befogadóképessége – a járványügyi szempontokat is figyelembe véve – 200 fő, a fokozott lakossági érdeklődésre tekintettel a sajtót ezúttal nem tudjuk beengedni.

A téma iránt érdeklődőként figyelmébe ajánljuk azt a lényegesebb súlyosabb helyzetet, hogy Pikó András momentumos polgármester közpénzből szervezett fórumai nem látogathatók bárki számára.”

Pikó András – holott a Fővárosi Közgyűlésben Momentum-frakció tagja – polgármesterként civilben politizál. A helyi fidesztől azt is megkérdeztük, hogy a sajtó kizárása csak a szerdai, vagy a jövőbeli lakossági fórumokra is vonatkozik. Erre nem válaszoltak. Korábban is volt olyan eset, hogy egy fideszes eseményről helyhiányra hivatkozva zárták ki a sajtó képviselőit.

A fórumot szerda este hat órakor tartja a helyi Fidesz, azt a Facebookon is meghirdették. Jelenleg Kocsis Máté a Budapest 06. számú választókörzet parlamenti képviselője, ám a választásokon már Sára Botond indul helyette. Sára váltotta Kocsist a polgármesteri székben is 2018-ban, amikor ő bekerült a parlament. 2019-ben azonban Pikó András legyőzte Sára Botondot az önkormányzati választáson, aki azonban nem bukott nagyot, mert Orbán Viktor igen gyorsan, 2020 januárjában kinevezte a fővárosi kormányhivatal vezetőjének. Most áprilisban a Szikra Mozgalom ellenzéki képviselőjével, Jámbor Andrással fog megküzdeni a parlamenti mandátumért.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#kocsis máté#fidesz#józsefváros#viii. kerület#lakossági fórum#sajtó#kizárás#járványhelyzet

Címlapról ajánljuk