Belföld

160 diák újra kell írja a magyar középfokú felvételit

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 22. 14:42

Egy intézményben találtak szabálytalanságot a középfokú felvételi vizsgák alatt, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Szombaton írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emmi által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy 73 000 tanuló.

A vizsgák rendben zajlottak, az előző évben már bevált járványügyi előírásokat betartva. A vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy húsz százalékánál ellenőrizte a fenntartó vagy a kormányhivatal.

Az ellenőrzés során egy intézményben találtak komoly szabálytalanságot: a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották. Az EMMI szerint ez visszaélésre adhatott alkalmat, ezért az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak egy későbbi időpontban kell megírnia.

A HVG információi szerint a budapesti Kürt Alapítványi Gimnázium felvételijét halasztották a történtek miatt a jövő hét csütörtökre. A HVG úgy tudja, hogy a gimnázium egyik termében a felügyelő tanár 10 óra előtt pár perccel nyitotta ki a vizsgakérdéseket. Egy a lapnak nyilatkozó szülő szerint fel vannak háborodva, hogy egy ilyen apróság miatt ennyi gyerek felvételije lehetetlenült el. 

Nyitókép: Rosta Tibor/MTI

#Belföld#felvételi#szabálytalanság#középfokú felvételi#emmi

Címlapról ajánljuk