Belföld

„Az anyámat szidta, és mondta hogy tűnjek el az utcából” – ököllel ütöttek egy ellenzéki aktivistát Dunabogdányban

Daróczi DóraDaróczi DóraNagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 20. 15:40

A Nyomtass te is! mozgalom egyik aktivistájára, egy 67 éves budapesti férfire a Patak utcában támadt rá egy fiatal férfi.

 

Rátámadtak Dunabogdányban a Nyomtass te is! mozgalom egyik aktivistájára, egy 67 éves budapesti férfire. Az incidens január 19-én szerdán, nem sokkal dél előtt történt a Kossuth Lajos útból nyíló Patak utcában. A megtámadott férfi az RTL Híradó érdeklődésére azt mondta, hogy előbb egy kislánnyal hazaérkező férfinek adott át egy példányt a Nyomtass te is! friss számából, majd odament későbbi támadójához, aki a saját háza előtt állt.

Odaadtam neki a lapot, belenézett, majd azt mondta: hazugság. Összetépte és elkezdett szidalmazni. Az anyámat szidta, és mondta hogy tűnjek el az utcából 

– mondta az aktivista. Hozzátette, hogy hiába mondta neki, hogy közterületen vannak, a támadó tovább folytatta a sértegetést, és azt mondta a 67 éves férfinak, hogy tűnjön el a faluból is. 

Egy idő után már nem lehetett vele vitatkozni, úgyhogy eljöttem. Akkor, hátulról támadt nekem és ököllel a fejem tetejét ütötte

–mesélte a Híradónak. Az a férfi lépett közbe, aki a kislánnyal érkezett korábban és még ott volt a közelben.

Azt mondta, hogy ő is megkapta az újságot, el is fogja olvasni, pedig ő kormánypárti. Ettől állt le az ütlegelő. Óriási szerencsém volt, hogy ott volt egy normális ember. Ha nincs ott, akkor nem tudom mi lett volna, meg sem fordultam, védekezni sem tudtam

– mondta. A támadó ezután bepattant az autójába és elhajtott. Az aktivista felhívta a rendőrséget, de azt mondták, hogy két óra múlva tudnak csak jönni, így akkor nem látta ennek értelmét. Bár súlyos sebet, vérző sérülést a támadó nem okozott, azért felhívta a Nyomtass te is! szervezőit, akik elmondták neki, hogy már másodszor fordult elő Dunabogdányban, hogy rátámadtak egy aktivistájukra. Rábeszélték, menjen el mégis a rendőrségre, mert nem lehet annyiban hagyni, hogy politikai okból megtámadnak valakit.

Az utca sarkán a támadó bevárta és bocsánatot kért, mire az aktivista azt válaszolta, hogy ebből rendőrségi ügy lesz. Ezután felült a buszra, bement Szentendrére, ott sürgősségi ellátásban látleletet vettek fel, és utána a rendőrségen feljelentést tett. Az aktivista hangsúlyozta, hogy a látleletet felvevő orvos és a rendőrség is korrektül járt el. Időközben a Pest Megyei Rendőrkapitányság átvette az ügyet a szentendrei kapitányságtól, a rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanújával nyomoz.

A budapesti nyugdíjas még annyi megjegyzést fűzött a történtekhez, hogy hetente kétszer szórja a Nyomtass Te Is! lapot az ország több településén is, ellenzéki aktivistaként rendszeresen érik szóbeli atrocitások, de a mostani esetet kirívónak látja.

Még el sem kezdődött a kampány. Nyilván ez egy szélsőséges megnyilvánulás volt, de a kampány az érzelmeket nyilván emelni fogja


– mondta el. A történtekről a Nyomtass te is! mozgalom a Facebookon is beszámolt.


„A következő hetekben a Nyomtass te is! mozgalom több ezer aktivistája fogja járni a falvakat. Nem lenne jó, ha ezt olyan légkörben kellene tenniük, hogy félteniük kelljen a testi épségüket. Nem tekinthetjük szabadnak az országgyűlési választást, ha fizikailag akadályozzák meg a kormánytól független hírek eljutását a szavazókhoz” – írták a szerda este megjelent posztban. A mozgalom szervezői egyben felszólították a Fidesz-kormányt, hogy biztosítsa a sajtószabadság gyakorlásának jogát.

Értesse meg a híveivel, hogy a kormányhűségüket nem ököllel kell kifejezniük, hanem majd a szavazóurnáknál

–írták. A Nyomtass te is! mozgalom olyan pártoktól független, civil, ellenzéki kezdeményezés, ami saját szerkesztésű, pár oldalas hírösszefoglalókat készít és juttat el azokra a településekre, ahová a nem jut el a kormánytól független nyomtatott sajtó.

Nyitókép: Nyomta te is! / Facebook

#Belföld#Választás 2022#nyomtass te is#dunabogdány#aktivista#támadás

Címlapról ajánljuk