Belföld

Soros-univerzumról és orbanofóbiáról ír Kovács Zoltán a lesújtó jogállamisági jelentés miatt

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 17. 9:03

A Human Rights Watch éves jelentése szerint a magyar kormány folytatta a jogállamiság leépítését. Megszületett a válasz.

Reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Human Rights Watch (HRW) évértékelő jelentésére Magyarországról. A jogvédő szervezet azt írta, hogy Magyarországon 2021-ben is folytatódtak a kormányzati támadások a jogállamiság és a demokratikus intézmények ellen. Az államtitkár szerint Soros György áll a háttérben.

A valóság és a magyar kormány elvitathatatlan eredményei helyett pedig a Soros által finanszírozott Human Rights Watch ismét az orbanofób narratíva sarokköveit vette alapul

– írta a politikus Facebookon a „Soros-univerzumnak” tulajdonított jelentésről, amiben többek között arról írtak, hogy a kormány a szabad sajtót és a kisebbségeket is támadta tavaly.

A dokumentummal korábban az RTL Híradó is foglalkozott. A HRW igazgatója a jelentés publikálásakor arról beszélt, hogy nagyon sok autokrata egyre jobban kétségbeesik az egyre szervezettebb ellenzéki szövetségek miatt. Az ilyen országok közé sorolta Magyarországot Csehország, Törökország és Izrael mellett.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Belföld#kovács zoltán#human rights watch#jogállamiság#jelentés#soros györgy#orbán viktor

Címlapról ajánljuk