Belföld

Orbán el fogja veszíteni a választást, de azt fogja állítani, hogy nyert, jósolja egy európai kutatóintézet

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 10. 7:26

A szervezetnek a múltban több jóslata is bevált.

Orbán Viktor és a Fidesz el fogja veszteni a tavaszi választásokat, viszont nem fogják elfogadni a végeredményt – jósolja a European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű páneurópai agytröszt.

A szervezet a 2022-es évre állított össze egy „jóslatlistát”, amiben megpróbálják előrevetíteni, hogy mi várható idén külpolitikai fronton. Szerintük azon túl, hogy Orbán azt az utat választja, amit Donald Trump 2020-ban, az amerikai elnökkel ellentétben ő képes is lesz megtartani a hatalmat.

Az ECFR szerint ez óriási tüntetésekhez fog vezetni az országban, és egy krízishez Magyarország és az EU között.

A 444 emlékeztet, hogy a szervezet már a 2021-es évre is tett jóslatot Magyarországgal kapcsolattal, ami szinte pontosan bevált. Ez arról szólt, hogy

Az EU fokozza harcát Lengyelországgal és Magyarországgal és egyes jogállamisági kérdésekben engedményekre is kényszeríti őket. A demokrácia és a jogállamiság ügyében a Brüsszel, illetve Lengyel- és Magyarország között zajló hosszú hidegháború 2021-ben intenzívebbé fog válni.

A többi jóslat között szerepel az is, hogy az USA-ban a demokraták elvesztik többségüket a törvényhozásban, a fejlett világ megtanul együtt élni a coviddal, illetve hogy uniószerte tüntetni fognak a magas energiaárak miatt.

Nyitókép: MTI / Benko Vivien Cher

#Belföld#ecfr#jóslat#orbán viktor#donald trump#választások#vereség#fidesz

Címlapról ajánljuk