Belföld

Már tényleg bejegyezték Gattyán György pártját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 4. 18:31

A milliárdos vállalkozó december 17-én jelentette be hogy aktivizálja pártját, noha ekkor még nem volt jogerős a bírósági bejegyzés.

Kiderült, hogy mikortól számítva mondhatja Gattyán György üzletember, a Docler Holding alapítója, hogy van pártja. A Magyar Nemzet keddi cikke szerint decmeber 24-én emelkedett jogerőre a Megoldás Mozgalom nyilvántartásba vétele.

A vállalkozó az ATV-nek adott interjúban jelentette be december 17-én, hogy pártjával elindul a jövő évi választásokon. Gattyán György kijelentette, hogy célja a kormányváltás, de ehhez nem érzi elég erősnek az ellenzéki összefogás pártjait, vele együtt azonban szerinte meglehet a siker.

Az RTL Híradója akkor utánanézett a nyilvántartásban, de az új pártnak nem volt nyoma. A birosag.hu-n a Civil szervezetek névjegyzékéből lekérhető adatok szerint december 17-én még valóban nem volt jogerős a bírósági bejegyzés. 


Az azóta elérhető bejegyzési adatok szerint 2021. november 2-án kelt a létesítő okirat, a Megoldás Mozgalom párt (rövidített név: MEMO) nyilvántartásba vétele december 24-én emelkedett jogerőre.

Budapest, X. kerület Expo tér 5-7.-be, azaz a Docler Holding székházába bejegyzett párt elnöke Gattyán György Zoltán, és három alelnöke van: Gattyán két üzelttársa, Huszár Viktor Dénes, Borsányi Gábor Teqball alapítók, valamint Bajusz Krisztina Ilona ügyvéd. 

A bírósági bejegyzés szerint a pártnak honlapja, emailcíme nincs, az utcára került óriásplakátokon egy QR-kód és a legnagyobbvallalkozas.hu webcím szerepel, mint elérhetőség. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Belföld#gattyán györgy#megoldás mozgalom#bírósági bejegyzés#nyilvántartásba vétel#párt#Választás 2022

Címlapról ajánljuk