Belföld

Újságírók kérdéseire válaszol Orbán Viktor kedden

Nagy Attila KárolyNagy Attila KárolyVorák AnitaVorák Anita

2021. december 20. 17:44

Orbán Viktor egy évben legfeljebb egyszer-kétszer áll a sajtó elé, interjút csak kormánybarát médiának vagy külföldi lapoknak ad.

 

Orbán Viktor tartja december 21-én, kedden az év utolsó Kormányinfóját. A miniszterelnök nagyon ritkán, általában egy évben egyszer válaszol a nem kormánypárti sajtó kérdéseire. Egy 2019. január 10-i sajtótájékoztatón el is mondta, miért nem.

Én olyan interjúkat és olyan szituációkat nem keresek és nem is vállalok, ahol eleve lehet látni, hogy egy rosszindulatú ember akar előítéletes kérdéseket föltenni nekünk. Én köszönöm, nem kérek ebből

–mondta Orbán Viktor. 

Legutóbb a francia elnök látogatásakor állt az újságírók rendelkezésére. Emmanuel Macron múlt heti budapesti látogatásakor több tucat újságíró várta a V4-elnökökkel közös sajtótájékoztatóját, de csak négy, előre kiválasztott riporter tehetett fel kérdéseket. Ez egyébként évek óta így megy Orbán budapesti nemzetközi sajtótájékoztatóin.

 

Év elején egyébként lett volna egy olyan alkalom, amikor a miniszterelnök válaszolt volna a magyar újságírók kérdéseire, de az a koronavírus-járvány miatt végül elmaradt. A miniszterelnök júniusban előzetes bejelentés nélkül egyébként már részt vett egy Kormányinfón, így a keddi sajtótájékoztató lesz a második 2021-ben, amikor a független sajtó képviselői kérdezhetnek a miniszterelnöktől.

Idén nyáron Orbán Viktor elsőként az uniós vezetők közül felkerült a sajtószabadság ellenségeinek a listájára. Erről is csak írásban tudta az RTL megkérdezni a kormányt. Akkor azt válaszolták, hogy a listát összeállító újságíró-szervezet, a Riporterek Határok nélkül a Soros-hálózat és a baloldal érdekeit szolgálja.  

Az RTL Híradója részletes beszámolóját a témáról itt lehet megtekinteni, és kollégáink kérdéseinkkel ott lesznek a keddi kormányinfón is.

Nyitókép: Orbán Viktor a Nézőpont Intézet alapításának 15. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen, a Szépművészeti Múzeumban, 2021. november 24-én. Fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI 

#Belföld#kormányinfó#orbán viktor#miniszterelnök#független média

Címlapról ajánljuk