Belföld

A tévéember besegített az Uzsoki Utcai Kórháznak: évi ötmilliót fognak megspórolni

Mohos MátéMohos Máté

2021. december 20. 8:08

A kórházakban jótékonykodó szerelő, Ellenbacher Attila ezúttal antennahálózatot épített ki társaival.

Ellenbacher Attila tévészerelő, a „tévéember” már 2012 óta segíti az ország kórházait: tévéket adományoz vagy antennahálózatokat épít ki nekik ingyen és bérmentve. Ezúttal az Uzsoki Utcai Kórházba látogatott el, ahol antennaátalakítással tették könnyebbé az életet: a kórház segítségüknek köszönhetően évi ötmillió forintot fog spórolni, adta hírül a Telex.

Az elmúlt hétvégén ketten, 9 órai munkával átalakítottuk a fejállomást,melynek eredményeképpen, bár csak 20 tévécsatorna fogható, de a kórház éves antenna költségét 5 millió forinttal lecsökkentettük. 2019 óta ez volt a nyolcadik antennakiépítés munkánk, amit budapesti kórházban végeztünk

– írta Ellenbacher a Facebookon.

Az antennahálózatok kiépítését az elmúlt két évben abba kellett hagyniuk a járvány miatt, viszont 2020-ban összesen 369 tévét ajándékoztak kórházaknak – ezeknek felét a Tesco biztosította. A szerelő nemrég a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban rakott fel segítőivel ötven LCD tévét.

Ellenbacher, aki 2012-ben kezdte a jótékonykodást, és 2018 óta alapítvány formájában folytatja, már korábban is segített csökkenteni a kórházak havi díját az antennarendszer rendberakásával – nemrég a kórház Hungária körúti telephelyén csináltak ilyet.

Nyitókép: Ellenbacher Attila / Facebook

 

#Belföld#tévéember#ellenbacher attila#uzsoki kórház#jótékonyság#antenna#tv

Címlapról ajánljuk