Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 35. héten

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 1. 22:10

Ágnes és Attila egyre közelebb kerülnek Lizához, de az események megdöbbentő fordulatot vesznek. Júlia meghívja magukhoz vacsorára Emíliáékat, de Attila nagyon furcsán viselkedik. Aliz és Krisztián annyira összevesznek, hogy Aliz hirtelen felindulásból meglepő döntések sorát hozzá meg. Tóbiás elszólja magát Sári előtt, ami hatással lesz a Kristóffal való kapcsolatára is. Bandi ügyében döntést hoz a bíróság. Vajon hogyan reagálnak majd az ítéletre? Nóra és Ábel újratárgyalják a kapcsolatukat. Péter döntést hoz Hannával és Natasával kapcsolatban.

Attila és Ágnes egész este Lizát keresik a Vízüzem környékén, de még másnap reggel sem bukkannak a nyomára. Mivel Ágnes már nem biztos benne, hogy Liza valóban a Vízüzemben van, Attila újból meg akarja hallgatni Péter felvételét, amin a gépkattogás hallatszik. Júlia eközben azon bosszankodik, hogy Attila és Ágnes nyilvánvalóan titkolóznak előtte. Később Attila és Ágnes rátalálnak a Vízüzem egyik pincéjében fogvatartott Lizára és boldogan mennek haza. Júlia bevallja Attilának, hogy érzi, hogy elhallgatnak előle valamit. Attila beavatja Júliát Liza elrablásának részleteibe. Eközben Ágnes átküldi Lizát Ottóhoz azzal az indokkal, hogy a fiú már nagyon hiányolta Lizát. Míg Liza Ottónál van, Ágnes sietve indul el otthonról. Mikor Liza hazaér, hiányolja Ágnest, Attila azonban megnyugtatja, biztos nemsokára hazaér.

 

 

 

Közben Júlia megtudja Pétertől, hogy Natasával jár, nem sokkal később Emília is megtudja Natasától, hogy Rudi már nem téma. Júlia bocsánatot kér Emíliától, amiért korábban igazságtalanul volt vele ingerült. Emília és Júlia belátják, hogy a gyerekeik, Péter és Natasa boldogsága miatt se ártana jóban lenniük. Júlia felajánlja Emíliának, hogy ha van kedvük, este szívesen látják őket vacsorára. Miután Ágnes a vacsora vége fele sincs még otthon, Attila megpróbálja felhívni Ágnest, ám nem éri el. Liza másnap reggel rémülten magyarázza Attilának, hogy Ágnes éjszaka sem jött haza, és nem is jelentkezett. Ágnes közben visszatért a Berényi vízgyár területére, ahonnan kiszabadították Lizát. Habár Ágnes pisztolyt szegez Ludwigra, Ludwig a gyorsabb, és felülkerekedik Ágnesen. Kiviszi Ágnest a pincéből, és habár Ágnesnek sikerül elmenekülnie a férfitől, Ludwig végül elkapja, és dulakodni kezdenek. Dulakodás közben a pisztoly a földre esik, amit Ágnesnek sikerül felkapnia, és golyót ereszt Ludwigba, aki holtan egy mély gödörbe esik.

 

 

Kristóf, amikor hazaér, azzal szembesül, hogy a baráti társaságban hatalmas a feszültség: mivel Aliz és Kristóf nem kaphatnak hitelt, Krisztián és Aliz összevesztek, sőt a lány felmondott a Rózsában és Krisztiánnal is szakított.

 

 

Aliznak Tóbiás siet a segítségére állás ügyben: mentőötletként bedobja, hogy Aliz dolgozhatna egy ideig a Kisboltban. Aliz elfogadja a lehetőséget. Kristóf úgy érzi, kezd rendeződni a viszonyuk Sárival, ezért felteszi neki a kérdést, tud-e neki állást szerezni a csokigyárban. Nem sokkal később Sári elmondja, hogy szerzett állást Kristófnak, cserébe azonban egy dolgot szeretne, ha Kristóf őszinte lenne hozzá. Miután Tóbiás elszólta magát Sári előtt Kristóf és Aliz álházasságával kapcsolatban, Sári azzal ijesztgeti Kristófot, hogy felhívja Richárdot, és beszámol neki mindenről. Másnap reggel Kristóf beolvas Sárinak, elmondja, hogy akárkinek beszámolhat az álházasságról, bizonyítéka úgysincs rá. Kristóf ugyan ideig-óráig megoldotta a Sári-problémát, de ettől még ugyanúgy neheztel Tóbiásra.

 

 

Nóra, hogy bizonyítani tudja, hogy Bandi önvédelemből ütötte meg Norbit, megpróbálja meggyőzni Norbit, hogy vallja be, hogy korábban bántalmazta Bandit. Norbi hajlik rá, hogy vallomást tesz, de azt állítja, hogy át kell gondolnia a dolgokat. Norbi másnap közli Nórával, hogy mégsem akar vallomást tenni. Nóra ezután kevesebb reménnyel vág neki a tárgyalásnak. Miklós szintén gondterhelt, mert attól fél, hogy Bandi börtönbe kerül. Annak ellenére, hogy Ábel alaposan felkészíti Norbit a tárgyalásra, a srác mégis bevallja, hogy korábban sűrűn bántalmazta Bandit, és végül Bandi a körülményekhez képest enyhe büntetéssel megússza az ügyet: nem kell börtönbe mennie.

 

 

Miután lezárul Bandi ügye, Miklós, Nóra és Bandi hazaérnek, és megünneplik Bandi szabadulását. Nem sokkal később Miklós felajánlja a szomorkodó Bandinak, hogy kifizeti helyette a 3 milliós kártérítését, amit a Berényi Kft-ben le is dolgozhat. Bandi az udvaron összetalálkozik Norbival, aki hozzá érkezik, hogy bocsánatot kérjen a gimiben történtek miatt. A két fiú kibékül. Nóra beszámol Júliának arról, hogy sikeresen lezárult Bandi ügye, akit már ki is engedtek az előzetesből. Júlia Ábelről faggatja Nórát, mi lesz velük most, hogy vége a pernek. Nóra bevallja, hogy fogalma sincs róla. Nem sokkal később váratlanul Ábel állít be Nórához, és szerelmet vall neki.

 

 

 

Péter már komolyra fordítaná kapcsolatát Natasával, ám a lány nem akarja ezt elsietni, amíg Hanna nem tud kettőjükről. Később, amikor Péter összeszólalkozik Hannával, kicsúszik a száján, hogy alakul valami Natasa és közte. Péter Ottó hatására belátja, hogy noha kegyetlen volt tőle, hogy egy veszekedésben tudatta Hannával, hogy már Natasával van, de így legalább Hanna is megtudta az igazat, ezért már nincs akadály az új kapcsolat előtt.

 

 

Tíz évvel ezelőtt, az akkor még Berlinben élő Ágnes megígéri a 7 éves Lizának, hogy bejuttatja abba a magániskolába, amit kiszemelt neki. Hiába firtatja Attila, hogy miből akarja állni Ágnes az iskola költségeit, Ágnes elmondja Attilának, hogy azt akarja, Liza jobb körülmények közt nőjön fel, mint ők ketten. Ágnes arról panaszkodik Brigittának, hogy hiába volt jó pár férfival randevúja, nem találta meg azt, aki anyagi biztonságot tudna nyújtani neki. Brigittának támad egy ötlete, és megszervez egy randevút Ágnesnek Schneider Róberttel, aki egy Berlinben élő reklámszakember. A randevúra azonban Róbert helyett az apja, Ludwig megy el, akit Róbert arra kért, hogy mondja el Ágnesnek, miért késik a találkáról.

 

 

 

Ludwig és Ágnes közt azonnal kigyúl a szikra. Pár hétig titokban találkozgatnak, de végül belátják, kezd komolyra fordulni a kapcsolatuk, így Róbertet is be kell avatni a dologba, aki azóta is bánja, hogy Ágnes nem fogadott el több randevúmeghívást tőle. Mivel Ludwig és Ágnes tökéletesen kiegészítik egymást, Ágnes elfogadja Ludwig házassági ajánlatát. Ágnes biztosítja Lizát, hogy mostantól mindene meglesz, amire csak vágyik. Attila figyelmezteti Ágnest, hogy rosszul is elsülhet, ha pusztán érdekből házasodik, azonban Ágnes váltig állítja, hogy furcsa és megmagyarázhatatlan tűz lobog köztük Ludwiggal, ami valódi. Ágnes megbizonyosodik döntése helyességéről, amikor Ludwig kiáll Lizáért egy iskolai ügyben. Ágnes és Ludwig beismerik egymásnak, hogy felhőtlen boldogságot éreznek, amiért egymásra találtak, mert úgy érzik, tökéletes közös élet vár rájuk.

 

 

 

#Barátok közt#berényi ágnes#berényi attila#liza#igazság#fordulat#illés júlia#bartha krisztián#vita#döntés#nagy tóbiás#elszólás#berényi bandi#bíróság#balogh nóra#heti összefoglaló

Címlapról ajánljuk