Barátok közt

Ez történt a 39. héten

rtl.hurtl.hu

2015. szeptember 25. 13:42

Júlia és Attila egymás torkának megy egy üzleti ügy miatt. Vajon sikerül csapatként megoldaniuk a problémát? Róbert egy, a kapcsolatukról szóló kérdésekre épülő szabaduló szobával lepi meg Nórát, de a dolog nem úgy sül el, ahogy azt tervezte.  Miklós Mónika tanácsára kanosszát jár Timinél, ami gyanús Nórának. Timi elárulja Lizának, nem akarja, hogy Róbert és Nóra összeházasodjon. Hanna az édesanyja miatt összeveszik Ádámmal. Nikol megkeveri a szálakat, ami komoly gondot okoz Zsoltnak és Aliznak. László pénzt talál, amivel máris terveket sző. Attila olyan régi kottákkal keresi fel Lizát, amelyek elgondoltatják a lányt.
 

Mivel Júlia odahamisította Ágnes aláírását a szerződésre, Attila nem megy bele a hatalmas üzletbe, aminek sem az ügyfél, sem Júlia nem örül. Attila és Júlia összevesznek. Miklós figyelmezteti Attilát, hogy ne veszítse el az üzlet miatt a feleségét. Így amikor Júlia egy szokatlan megoldással áll elő a probléma megoldására, Attila belemegy, hogy bizonyítsa mennyire fontos neki Júlia. Végül az ügyfél elfogadja Júlia magyarázatát, hogy Attila miért nem írta alá a szerződést és mégis sikerül az üzletet nyélbe ütni. Júlia és Attila között újra szent a béke.
Róbert meglepetése Nóra számára egy szabaduló szoba, ahol Nórának Róberttel kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolni. Róbert így akarja bebizonyítani, hogy Nóra valóban ismeri, de a terv nem megy olyan simán, ahogy azt Róbert elképzelte. Ráadásul mire Nóra belelendül a játékba, kiderül, hogy Róbert ebbe a játékba is belekeverte Ágnest. Nóra összevész Róberttel és távozni akar.  Végül mégis sikerül a békülés és Róbert őszintén szerelmet vall Nórának. Ez azt is jelenti, hogy a házasság újra napirendre kerül?
Róbert Miklós orra alá dörgöli, hogy nem foglalkozhat a saját lányával. Miklós kérdőre vonja Nórát, mert Timit szerinte ellene manipulálják. Mónika felkéri Miklóst gyermeke keresztapjának, és arról győzködi, hogy próbálja rendbe hozni kapcsolatát Timivel. Miklós bocsánatot kér Timiről, kibékülnek. Nóra azt hiszi, Miklós valamilyen módon lekenyerezte Timit. Timi rájön, hogy nem akarja Róbert és Nóra egybekelését, elmeséli Lizának, hogy valamit tenni akar ez ellen.
Hanna megtudja, hogy az édesanyja a Fittlaborban keres munkát, hogy visszafizesse a kölcsönt, amit Miklóstól kapott. Ádám azonban meggyőzi Zsófit, hogy Rita megbízhatatlan, így Zsófi visszavonja az állásajánlatot. Hanna és Ádám összevesznek ezen.  Megjelenik Balázs, így Hanna végre meg tudja beszélni valakivel a gondjait. Rita új esélyt kér és kap Ádámtól, aki ismét közbenjár Zsófinál, ezúttal azért, hogy Ritát mégis vegyék fel. Balázs rájön, hogy Hanna már Ádámmal jár, nem Petivel. Péter, aki még mindig képtelen Hannára barátként tekinteni, felajánlja Balázsnak, hogy segít visszaszerezni Hannát. Ádám gyanút fog, és kérdezősködik Hannánál, miért jött vissza Balázs. Hanna nem tudja. Balázs felkeresi Miklóst – kiderül, hogy ő hívta vissza fiút, hogy pénzt ajánljon neki egy segítségért cserébe.
Luca továbbra is szomorú, amiért nem tudja elérni az anyját. Vilmos titokban felhívja Olíviát, aki megjelenik, és kérdezősködni kezd Alizról. Bözsi pedig nekitámad Vilmosnak, amiért a nyakukra hívta a nyomozót. Olívia tovább kérdezősködik a házban. Krisztián elviszi Olívia akciózásának hírét Zsoltnak és Rudinak – a rendőrség előtt kell megtalálniuk Alizt, különben baj lesz. Ádám megtudja Bözsitől, hogy Fasírt is ott volt a lövésnél, és továbbadja az infot Olíviának, aki bemegy a börtönbe Nikolhoz és Fasírthoz kérdezősködni. Azzal tér vissza, hogy Aliz szemtanúja volt egy komoly fegyvervásárlási ügyletnek. Zsolt is bemegy Nikolhoz, ahol megtudja, hogy Nikol gyanúba hozta Zsoltot Olíviának a fegyverkereskedelemmel kapcsolatban. Ádám és Bözsi aggódik, mi lesz, ha Zsolt megtalálja Alizt, ezért elterelik Zsolt és Krisztián figyelmét, és eljátsszák, hogy Bözsi fontos információkat adott ki Olíviának.
László talál egy tízezrest, amit azonnal felrak sportfogadáson és először megtöbbszörözi, majd elveszti a teljes pénzt. Közben Gizella kilesi a szoborterveket, de nagyon nincs vele megelégedve. A lakók sem – senkinek nem tetszik az absztrakt terv. László is kineveti a szobortervet, majd elmondja Gizellának, hogy elvesztette a megtöbbszörözött pénzét. Gizella kiakad ezen, de László rávezeti, hogy mindennek a vidám oldalát kell nézni. Amikor László a szerencsétlenségével megnevetteti Tóbiást, Gizellának eszébe jut, hogy Lászlónak ismét stand-uposnak kéne állnia.
Andrásy egyre keményebben bánik Lizával, aki nem bánja a szigorú órákat, mert a legjobbat akarja nyújtani. Ágnes aggódik Liza egészségi állapota miatt. Közben Attila rájön, hogy Lizának ugyanaz a kedvenc zenei darabja, mint Benedeknek, Liza valódi apjának volt. Attila előkeresi Benedek régi kottáit, Ágnesnek ez egyáltalán nem tetszik. Liza viszont rákattan a kottára, mert abban hasznos jegyzeteket talál. Liza rajtakapja Ágnest, hogy egy régi fényképet nézeget, amin ő, Attila és Benedek szerepel. Később Liza észreveszi, hogy a kézírás a fénykép hátulján és a kottában megegyezik. Liza felkeresi Attilát és nekiszegezi a kérdést: miért titkolóznak neki annyit Benedekről? Csak nem azért, mert ő az apja?
#Barátok közt#veszekedés#probléma#csapat#házasság#tervek#illés júlia#berényi attila#schneider róbert#balogh nóra#kertész mónika#berényi timi#bartha zsolt#fekete aliz#takács liza#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk