Barátok közt

Ez történt a 37. héten

rtl.hurtl.hu

2015. szeptember 11. 22:00

Zsolték csapdába csalják Nikolt és Fasírtot, és remélik, hogy végre megszabadulnak tőlük. Vajon így lesz? Miklós zongorát vásárol a Svájcból hazatérő Lizának, de meglepetése eléggé furcsán hat Ágnesre. Ágnes szembesül Liza terveivel, aki zongorát szeretne tanulni itthon egy neves konzervatóriumban. A terveket ellenzi, mert Liza igazi apja is zongorista szeretett volna lenni, de Lizának erről nem beszél. Hanna rájön, hogy az anyja megint átverte őt. Miklós megpróbálja leállítani a Ritát zsaroló Róbertet. Zsófi és Tóbiás a fitnesz videójuk forgatásával foglalatoskodik. A lakógyűlésen megszavazzák, hogy kinek a szobra kerüljön az udvarra.

Zsoltnak sikerült Nikol érdeklődését felkelteni egy utolsó, nagy meló tervével, Nikol is be akar szállni. Zsolt és Nikol nem csak a kétes üzletekben alkotnak egy párt. Szerelmes együttlétük alkalmával Zsolt hirtelen rosszul lesz, és összeesik. Nikol hívni akarja a mentőket, de Zsolt nem engedi neki, rosszulléte ugyanis a terv része. A melóban azonban nem tud részt venni, ezért Nikol elvállalja, hogy beugrik Zsolt helyére. Minden a terv szerint alakul: Krisztiánnak és Rudinak sikerül csapdába csalnia Nikolt és Fasírtot, akiket a rablás alkalmával elviszik a rendőrök.
Zsolt bemegy a rendőrségre Nikolhoz, és hogy eloszlassa a gyanúját azt mondja, szerelmes belé. Miután beszélget Áronnal a felnőtté válásról, Áron eltűnik Zsolt lakásából, egy üzenetet hátra hagyva: gondolkodott a beszélgetésükön, és egyetért, fel kell nőnie. Zsolt nagy bajban van, ha nem kerül elő Áron. Nikol tippeket ad Zsoltnak, merre, és milyen ismerősöknél keressék Áront. Krisztián és Rudi a lista alapján átnéz mindent, de nem találják meg. Végül a fiú magától hazamegy és közli, Zsoltnál marad. Szeretett volna valamelyik haverjánál aludni, de Krisztián és Rudi látogatásainak köszönhetően egyetlen barátja se merte befogadni. Zsolt örül, hogy Áron hazajött.
Zsófi és Tóbiás arra készül, hogy végre leforgassák a fitnesz DVD-t, amit Claudia támogatott. Zsófi vállalja a rendezést. Tóbiás tudta nélkül Zsófi felkéri Ádámot, hogy kezelje a kamerát, míg Tóbiás Zsófi tudta nélkül felkéri Pétert ugyanerre. A problémával a forgatás helyszínén szembesülnek. Péter sértetten elvonul. Zsófi lehetetlen rendezői kérései miatt a forgatás feszültségben zajlik. Tóbiás épp fellázadna, amikor Zsófira görcsös fájdalom tör. Tóbiás orvoshoz viszi Zsófit. Kiderül, hogy Zsófinak csak normális fájdalmai vannak, és a fiatal “pár” egy gyönyörű magzati ultrahanggal tér haza. Tóbiás Zsófi nélkül folytatja a DVD forgatását.
 
Timi megtudja, hogy Liza hazaérkezik Svájcból, és Miklóssal kiviteti magát a lány elé a repülőtérre. Ahogy Lizát elviszik Ágneshez, Miklós véletlenül megtudja, hogy Liza jelentkezett egy neves zeneiskolába, és ezért haza szeretne költözni, de még erről nem szólt az anyjának. Miklós úgy intézi, hogy Ágnes és Liza ne legyenek otthon, és kiszállíttat egy zongorát Lizának. Ágnes kiborul a hangszertől, de attól még jobban, amikor értesül Liza terveiről.
Nóra is dühös Miklósra a zongora miatt. Ágnes megpróbálja rábeszélni lányát, hogy ne hagyja ott a drága, svájci magániskolát, de a zongorázás iránti ellenszenvének van egy másik, rejtett oka is. Attilával osztja meg a titkot elsőként: nem szeretné, ha Liza zenei pályára lépne, mert az mindig a volt férjére, Liza igazi apjára emlékeztetné, aki szintén zenei pályára készült, de végül soha nem lett belőle művész. Attila azt tanácsolja Ágnesnek, hogy ezt mondja el Lizának. Ágnes nem akarja, hiszen Liza még mindig nem tudja, ki az igazi apja.
           
Gizella továbbra is a Magdi-szobor mellett kardoskodik és izgatottan készül az esti szavazásra. Még Zsófit is megkéri, szerezzen majd egy jó szobrászt, ha eljön az ideje. Eközben László vezetésével Attila, Miklós és Vilmos megbeszélik, hogy nem adhatják fel Zoltán szobrának ügyét, mert ha a nők elérik, amit akarnak, az precedenst teremthet. De a szavazás Gizella számára sikerrel zárul, Magdi kapja a több szavazatot.
Hanna egyre közelebb kerül az anyjához, de Ádám még mindig gyanúsnak tartja a nőt. Nóra szerint a férje balesete is aggodalomra ad okot, ezért megkéri Ádámot, hogy kövesse Ritát. Amikor Rita megkapja a biztosítási csalásból származó nagy összeget és vásárolni indul, Ádám titokban követi. Miután lelepleződik, Ádám figyelmezteti, ne próbálja még egyszer átverni Hannát. Rita elárulja Hannának, hogy Ádám követte őt. Ádám és Hanna összevesznek. Nóra alátámasztja Ádám gyanúját: el tudja képzelni, hogy Rita felelős a férje haláláért. Mikor Hanna számon kéri az anyján, hogy köze van-e a férje halálához, Rita bevallja, a férje életben van.
Hanna számára világossá válik, az anyja közeledése csak egy színjáték. Valahol meg kell húznia magát, amíg új életet nem kezdhet a férjével, akivel a biztosítási csalást kieszelték. Hanna kidobja az anyját. Rita Miklóshoz megy, hogy elmondja neki az igazat. Miklós azt javasolja neki, menjen a rendőrségre, mielőtt Hanna teszi meg. Nórát is felkeresi, aki viszont egyenesen azt mondja, fizesse vissza Rita a csalással szerzett pénzt. Miklós megtudja, hogy Rita fizet Róbertnek azért, hogy ne árulja el senkinek, hogy Rita férje él. Miklós elkíséri Ritát a találkozóra és megfenyegeti Róbertet, szálljon le Ritáról.
#Barátok közt#csapda#ajándék#tervek#zsarolás#lakógyűlés#szavazás#szobor#bartha zsolt#oravecz nikol#berényi miklós#takács liza#berényi ágnes#holman hanna#holman rita#schneider róbert#nagy tóbiás#szentmihályi zsófi#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk