Barátok közt

Ez történt a 30.héten

rtl.hurtl.hu

2015. július 24. 21:15

Róbert bevallja Nórának, hogy mire használta a karkötő árát. Nóra biztosítja Róbertet, hogy megtartja titkát, és megerősítik a kapcsolatukat. Nóra véletlenül ötletet ad Brigittának, hogyan szerezhet bizonyítékot arról, hogy Ágnes zsarolta őt. Mónika bent ragad a liftben Miklóssal, ahol megindul a szülés. Luca interjút ad Hannának, a cikk hatására pedig megjelenik a színen Luca apja. Rudi és Krisztián együtt próbálják eladni Fasírt titkos megbízójának a fegyvereket, de a féltékeny Aliz is feltűnik a színen, és mindent tönkretesz. Ádám számára egy ösztöndíj hatalmas lehetőséget rejteget.

Nóra hálás, amiért Róbert újra beszerezte neki az eltűnt karkötőt. Júlia elárulja Miklósnak, hogy Nóra valószínűleg épp most kéri meg Róbert kezét. Róbert nemet mond Nóra házassági ajánlatára, és bevallja, hogy egy magánnyomozó lefizetésére használta Nóra karkötőjének az árát, az apja pedig miatta került börtönbe. Nóra biztosítja Róbertet, hogy megtartja a titkát, és hogy helyesen cselekedett.


 
Péter felteszi Ádám noteszének ellopott másolatát az internetre. Hamarosan volt kuncsaftja, Brigitta tör rá Ádámra, azzal vádolva, hogy ő rakta fel a képeket a netre. Ádám ezt tagadja, és Alizra gyanakszik, aki azonban biztosítja Ádámot ártatlanságáról. Közben Aliz után Ágnes is rájön, hogy Péter lopta el tőle a notesz másolatát, és elmondja Attilának meg Júliának is, mit tett a fiú. Péter végül leveszi Ádám noteszének részleteit a netről, ám ekkor váratlanul felbukkan Brigitta, aki fel akarja bontani a szerződést. Nóra találkozik az összetört Brigittával, és tudtán kívül tanácsot ad neki arra, hogy szerezzen bizonyítékot arra, hogy Ágnes megzsarolta őt. Amikor Ágnes elmeséli Nórának, hogy Brigitta rögzítette egy hangfelvételen, amint beismeri, hogy zsarolta őt, Nóra rájön, hogy korábban akaratlanul ő adta ehhez az ötletet. Miután Júlia kibékíti az emiatt egymásnak ugró Nórát és Ágnest, megállapodnak abban, hogy Ádám lehet a legalkalmasabb személy arra, hogy megszerezze a felvételt Brigittától, ám Ádám nemet mond.


 
Zsolt és Mónika beadják egy riporternek, hogy Zsolt Mónika születendő gyermekének az apja, ám Miklós később elárulja neki, hogy ők ketten nincsenek is együtt. Amikor ezt Mónika is megtudja, Miklós után iramodik, és beszáll vele a liftbe. Jól beolvas Miklósnak, ám közben beindul a szülés, majd a lift is elakad, miközben vajúdik. Mónika családja is értesül a történtekről, és a lift ajtaján keresztül igyekeznek segíteni. A szülés közben Miklós rájön, milyen sokszor viselkedett önzően a saját családjával szemben is. Mire kiszabadulnak, Mónika babája megszületik, Miklós úgy érzi, más ember lett. A nap végén Mónika, Vilmos hatására felhívja Korlayt, és elmondja neki, hogy egy kis ideig még nem megy vissza Brüsszelbe. Miklóst aztán hidegzuhanyként éri a hír: Nóra és Róbert összeházasodnak. Miklós megpróbálja lebeszélni Nórát, de nem jár sikerrel. Miklós másnap úgy dönt, sok boldogságot kíván Nórának, Róbertet azonban megfenyegeti: ha rosszul bánik a családjával, kitekeri a nyakát.


 
Luca szeretné, ha ő és Ádám továbbra is barátok maradnának, ám Aliz hallani sem akar róla, és úgy dönt, nem engedi Lucát Ádám közelébe, amíg a fiú nem szakít Hannával. Hannának az az ötlete támad, hogy interjút készít a sikeres Lucával, de Aliz ezt is ellenzi. Később Luca azt hazudja Hannának, hogy Aliz megengedte az interjút, és másnap reggel már meg is jelenik az interneten a Hanna által írt riport. Aliz teljesen el van ájulva attól, Luca milyen szépeket mondott róla, mint anyáról. Ám az interjú hatására Luca édesapja, Tibor is feltűnik a színen, akit Aliz aztán elzavar. Később Ádám találkozik Tiborral és megfenyegeti. Tibor ezek után gyerektartási pénzt hoz Aliznak, hogy bizonyítsa, jó szándékkal jött. Luca kiakad, mikor megtudja, hogy Aliz elfogadta a pénzt, és úgy dönt, maga zavarja el az apját.


 
Ádám megcsappant munkái miatt Hannától kényszerül kölcsönkérni. Aggódik amiatt, hogy a lány esetleg vesztesnek tartja, de Hanna megnyugtatja, biztos benne, hogy megadja majd a pénzt, ellentétben Péterrel. Péter meghallja ezt a megjegyzést, és annyira megorrol Hannára, hogy úgy dönt, visszavonja a termékpalettáról a „Hanna” elnevezésű joghurtot. Ádám háromhetes ösztöndíjat nyer New Yorkba egy fotós képzésre. Hanna büszke rá, de Ádám aggódik az utazás pénzügyi vonzatai miatt.


 
Rudi sürgeti Zsoltot, hogy mielőbb adják el a talált fegyvereket. A potenciális vevő visszalépése miatt Zsolt úgy dönt, Fasirtot is beavatja a fegyverüzletbe, ami miatt Rudi féltékeny lesz. Rudi és Krisztián viszik el Fasírtot, hogy megmutassák neki a fegyvereket. Fasírt ezek után egy rejtélyes telefonhívást bonyolít. Rudi randira hívja Alizt, de miután Krisztián figyelmezteti a lányt, hogy Rudi egy csajozógép, Aliz követi őt a fegyvereladás helyszínére, mert azt hiszi, épp egy másik randira megy. Fasírt végül megtalálja Alizt a kisteherautó rakterében, és fegyvert fog rá.
#Barátok közt#titok#bizonyíték#lift#gyermekáldás#interjú#megbízó#fegyverüzlet#ösztöndíj#balogh nóra#kertész mónika#berényi miklós#fekete luca#bokros ádám#berényi ágnes#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk