Barátok közt

Előző rész (2010. november 18.)

rtl.hurtl.hu

2010. november 18. 20:00

Minden várakozással ellentétben Balázs és Miklós közelebb kerülnek egymáshoz. Vajon Géza és Gizella szét tudják választani Kingát és Flóriánt? Vajon Claudia irányítani tudja az érzelmek áramlását a Berényi lakásban?

Amikor András megmondja Balázsnak, hogy mindent tud Miklóssal kötött megállapodásáról, Balázs kijelenti, hogy András sem jobb Miklósnál, mivel trükkösen szedte ki az öccséből az információt. Balázs később megvallja Péternek, hogy nem tudja, mit is érez az apja iránt, és hogy akar-e még találkozni vele most, hogy a megállapodás érvényét veszítette. András elmondja Attilának és Nórának, hogyan szedte ki az igazat Miklósból, és megállapodnak, hogy Balázsnak nem mondanak semmit, és hagyják, hogy tisztába jöjjön saját érzelmeivel. Miklós úgy dönt, azonnal utánajár a dolognak, és felkeresi Balázst Attila irodájában, hogy beszéljen vele. Bár Attila védelmezően lép fel, Balázs arra kéri, hagyja őket magukra egy kicsit. Balázs megmondja Miklósnak, továbbra is szívesen találkozik vele.

Miután Vilmostól megtudta, hogy Flórián a két lánnyal jött el Zsolt pókerpartijáról, az optimista Géza közli Gizellával, hogy Flórián hatalmas öngólt rúgott! Gizella, az új tervnek megfelelően akcióba lép, és „feszengve” elmondja Kingának, mit tett Flórián, és hozzáteszi, hogy szerinte nem lehet megbízni benne. Kinga kérdőre vonja Flóriánt, aki hangoztatja ártatlanságát, és elmondja, hogy a lányokat berakta egy taxiba, és hazaküldte. Kinga azonban nem hisz neki, és közli Flóriánnal, hogy nem bízik benne annyira, hogy kapcsolatba kezdjen bele. Flóriánnak nincs más választása, mint elfogadni. Később elpanaszolja Zsoltnak, hogy Kinga nem hitt az ártatlanságában.

Vanda felhívja Claudiát, hogy elmondja neki: Linda nemsokára telefonál Júliának a hírrel, hogy ő „elvetélt”, és kéri, hogy legyen ott az anyjánál, amikor „robban a bomba”. Claudia odamegy, és Linda hívása után, amikor a rémült Júlia kijelenti, hogy Münchenbe repül, hogy a lánya mellett lehessen, Claudia – egy megjátszott hívással a jegyirodába – megakadályozza, hogy Júlia elutazzon, és a lányok lebukjanak. Miközben Vanda kifejti Lindának, hogy reméli, Claudia jól végzi a feladatát, Júlia – dühösen és frusztráltan – András karjaiban zokog.

Címlapról ajánljuk