Baleset-bűnügy

Jogerősen életfogytiglanra ítélték a palesztin férfit, aki 2018-ban meggyilkolta barátnőjét és a lány anyját Kaposváron

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 9. 17:17

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt a palesztin származású, izraeli férfit, aki 2018-ban Kaposváron megölte magyar barátnőjét és barátnője édesanyját.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványára a bíróság helybenhagyta az ítéletet abban az ügyben, amelyben egy férfi megölte párját, annak anyját, majd tettét tűzesetként akarta leplezni, közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség kedden.

A palesztin származású izraeli férfi 2018 februárjában ismerkedett meg a Németországban tanuló magyar nővel, akivel hamarosan összeköltöztek. Jó fél évvel később Kaposváron béreltek két lakást – egyiket a nő és édesanyja, másikat a férfi részére.

A párkapcsolat nem volt felhőtlen a férfi lobbanékony természete és folytonos féltékenykedése miatt, és ez vezethetett a tragédiához. A férfi éjszaka álmukban fojtotta meg a barátnőjét és annak édesanyját, majd azért, hogy a nyomokat eltüntesse, felgyújtotta a lakást. Ő balesetet színlelve az erkélyre menekült és onnan kiabált segítségért.

Mire a szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az áldozatok halála nem a tűzeset, hanem erőszakos cselekmény következménye, addigra az elkövető elmenekült az országból. A férfit 2021-ben nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el az izraeli hatóságok.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte 2022-ben azzal, hogy legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek. A Pécsi Ítélőtábla 2024. július 9-én kihirdetett jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#kaposvár#gyilkosság#jogerős ítélet#életfogytiglan#fegyházbüntetés

Címlapról ajánljuk