Baleset-bűnügy

Ujjlevágással fenyegette, majd elrabolta adósát, vádat emeltek ellene

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 21. 10:21

Bíróság elé állítják azt a férfit, aki a vád szerint elrabolta ismerősét, és addig nem akarta elengedni, amíg ki nem fizeti adósságát kamatostul.

A Pest Vármegyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki egy tartozás miatt gyakorlatilag elrabolta ismerősét, közölte az ügyészség pénteken.

A vádirat szerint a sértett szentendrei ingatlanjához keresett villanyszerelőt és egyik ismerőse – későbbi elrablója – ajánlott egyet neki. 2023. december 13-án mindhárman megnézték a szentendrei lakást, ami után a lakás tulaja elment megvásárolni a szükséges anyagokat. Pénze azonban nem volt és szülei sem adtak neki kölcsön, ezért végül nem vett semmit. A villanyszerelő közben távozott és a lakásban csak az ismerőse maradt, aki azzal fogadta, hogy 47 ezer forintot fizetett a felmérésért a szakembernek, és követelte a pénzt.

A sértett erre azt mondta, hogy nincs pénze, nem tud fizetni. A vádlott megfenyegette, hogy ha nem fizet, levágja négy ujját, és nyomatékosításként elő is vett egy kést. Mivel a lakás tulaja a fenyegetés ellenére sem tudott pénzt adni neki, arra kényszerítette, hogy tartson vele Budapestre, a III. kerületében található lakásába.

A lakásban a vádlott elvette az elrabolt férfi telefonját és bezárta egy szobába, azzal, hogy ha nem szerez pénzt, akkor felelni fog. Másnap kiengedte, de előbb elővett egy dugóhúzót, és azt mondta, beletekeri a térdébe, ha nem rendezi a tartozását, ami már 100 000 forint. Ezután visszaadta a telefonját, hogy felhívhassa az apját. 40 000 forintot sikerült is kérnie, a pénzért a Flórián térre mentek. A megfélemlített áldozat ekkor még nem mert segítséget kérni az apjától.

Miután megkapta a pénzt, a vádlott a sértettet kényszerítette, hogy menjen vele vissza a lakásába, majd közölte, hogy még 150 000 forinttal tartozik neki. Azt követelte, hogy az összeg fejében a sértett vásároljon neki egy telefont hitelre. Az elrabolt férfi ezután fel tudta hívni az apját titokban. Röviden vázolta a valódi helyzetet, és megbeszélték, hogy az apja színleg belemegy a második kölcsönösszegbe is, de annak átadásakor megszökteti.

Az újabb megbeszélt találkozó során a vádlott távolabbról követte áldozatát, aki ezt kihasználva beugrott apja autójába és a rendőrségre hajtottak feljelentést tenni.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#vádemelés#emberrablás#budapest#szentendre

Címlapról ajánljuk