Baleset-bűnügy

Drogdílerkedés gyanújával nyomoznak a Fidesz-KDNP tiszabői képviselőjelöltje ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 29. 17:07

A rendőrség gyanúja szerint Blága László, a Fidesz-KDNP tiszabői önkormányzati képviselőjelöltje a lánya és sógora segítségével terített új pszichoaktív kábítószert.

A 24.hu értesülése szerint bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítja a rendőrség Blága Lászlót, a Fidesz-KDNP tiszabői önkormányzati képviselőjelöltjét.

Blága Lászlót 2022 októberében vették őrizetbe, és a Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben egy ideig letartóztatásban is volt. A nyomozati iratok szerint Blága László a lánya és sógora – akik szintén gyanúsítottjai az ügynek – segítségével terített új pszichoaktív kábítószert Tiszabőn.

A hatóságok még nyomoznak, eddig 13 gyanúsítottja van az ügynek, az ügyészség szerint idén várható vádemelés. A 24.hu cikke szerint Blága László nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését, és jelenleg szabadlábon védekezik az ügy egy másik gyanúsítottjával együtt.


A 24.hu próbált kérdéseket feltenni a Fidesz-KDNP tiszabői önkormányzati képviselőjelöltjének, de az letette a telefont, amikor az ügyről kérdezték.

Blága László 2014-ben volt először a kormánypárt tiszabői önkormányzati képviselője. 2019-ben függetlenként indult, de nem jutott be a hétfős tiszabői testületbe, csak később, az egyik képviselő kiesése után jutott ismét mandátumhoz.

 

#Baleset-bűnügy#bűnügy#tiszabő#kábítószerkereskedő#fidesz#kdnp#blága lászló

Címlapról ajánljuk