Baleset-bűnügy

Videón a tatabányai Trabant részeg meggyalázása

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 28. 10:14

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki tavalyelőtt részegen alaposan elbánt egy Trabanttal Tatabányán.

A Tatabányai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2022. december 30-án megrongált egy tatabányai parkolóban álló Trabant kombit.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség keddi sajtóközleménye szerint a vádlott részeg volt, amikor nekiesett a kocsinak. Feltépte a motorháztetőjét, meghajlította azt, majd a motortérben a kábeleket kitépte. Ezután a bal első ajtót megpróbálta letörni, annak külső részét betörte. A dühöngő részeg ezután az utastérben több alkatrészt is letört, az utastérből a Trabant forgalmi engedélyét és a tulaj személyes tárgyait kidobta. Mindezzel csaknem 300 ezer forint kárt okozva.

A vádlott nem elégedett meg a pusztítással: Trabantot kitolta az úttest közepére, talán azt gondolva, hátha egy arra jövő másik autó belécsapódik. Az ügyészség szerint a férfi az útra tolt autóval akadályt létesített, és veszélyeztette a közlekedők életét.

A részeg tombolásról az egyik térfigyelő kamera felvételt készített:


Az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntette, rongálás vétsége és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat, és a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#vádemelés#tatabánya#trabant#rongálás

Címlapról ajánljuk