Baleset-bűnügy

Úgy szerelte meg a bojlert a kontár villanyszerelő, hogy agyonütötte az áram a mosakodó nőt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 28. 10:53

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki villanyszerelő végzettség hiányában vállalta el egy családi ház villanyszerelési munkálatait, és szakszerűtlen munkája később a megbízója halálát okozta. 

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen, aki 2022 januárjában elvállalta egy családi ház villanyszerelési munkálatait, pedig nem volt villanyszerelői végzettsége, közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség kedden.

A vádirat szerint a kontár férfit ismerőse megkérte, hogy szerelje meg az otthonában lévő villamoshálózatot. A vádlott elvállalta a munkát.

A villanyszerelés során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a sértett szólt neki, hogy „csíp a víz”, a vádlott a bojler földelését kiiktatta. A szakismeret hiányában elvégzett munkálatokat követően a vádlott az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el.

Pár nappal később az elektromos rendszerben fennálló feszültség a fém hálózatban – így a fürdőszobában lévő szanitereken is – megjelent, amelynek következtében a 44 éves nő mosakodás közben halálos áramütést szenvedett.

A büntetlen előéletű, a cselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg az ügyészség. Vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit felfüggesztett fogházra, tiltsa el őt a foglalkozás gyakorlásától és kötelezze a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Baleset-bűnügy#bűnügy#villanyszerelő#kontár#vádemelés#balassagyarmat

Címlapról ajánljuk