Baleset-bűnügy

Baumann Péter gyilkosa a rendőröknek: „Fogtok még sz.pni!”

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 13. 15:22

Baumann Péter rendőrhadnagy gyilkosa trágár módon beszólt a bíróságon az ellene tanúskodó rendőröknek, amiből hatalmas botrány kerekedett.

Botrányos jelenetek zajlottak megint a fővárosi törvényszéken, ahol kedden folytatódott Sz. Szilárd, az újbudai rendőrgyilkos büntetőügye, írja a Blikk.

Mint arról korábban az rtl.hu is beszámolt, a férfi 2023. január 12-én megkéselt három rendőrt a XI. kerületben. Egyikük a kórházban belehalt a sérüléseibe. Baumann Pétert, a halálra késelt rendőrt a történtek után hősi halottá nyilvánították és főhadnaggyá léptették elő.

Ha Sz. Szilárd mentális állapotát nem minősítik kórosnak, börtönbe kerül. Büntetőpere tavaly decemberi tárgyalásán többször hangos szóváltásba keveredett a bíróval, a Blikk tudósítása szerint most sem tudta fékezni magát a vádlott.

Itt többet is megtudhat a tragédiáról:


A keddi tárgyaláson a tanúként jelenlévő rendőrök felé fordult és azt mondta: „Fogtok még sz.pni!”. A tanúk közt ott volt az egyik rendőr, akit Sz. Szilárd egy évvel ezelőtt késsel megsebesített.

A trágár beszólásból hatalmas balhé keveredett, a bíróság kénytelen volt büntetés-végrehajtási kommandósokból sorfalat állítatni a vádlott és a rendőrök közé.

A bíró ezután ordítva utasította rendre Sz. Szilárdot azzal, hogy nem ő a főszereplő, nem ő diktál. A bíró figyelmeztette a vádlottat, hogy nem vághat a bíró szavába, csak vele beszélhet, másra még csak nem is nézhet. A bíró megfenyegette Sz. Szilárdot, hogy ha még egyszer ilyesmi előfordul, akkor távollétében tartják meg a következő tárgyalást.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#újbudai rendőrgyilkos#bíróság#fővárosi törvényszék#tárgyalás#botrány

Címlapról ajánljuk