Baleset-bűnügy

38 ezer forintjáért verték agyon, a pénzből italt vettek a benzinkúton

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 24. 9:24

Tavaly januárban négyen verték halálra az áldozatot, hogy megszerezzék a pénzét. Két vádlottra életfogytiglani börtönt kér az ügyészség.

Minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség négy elkövető ellen, akik tavaly januárban halálra verték ismerősüket, majd elvettek tőle 38 ezer forintot, közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség szerdán.

A furtai gyilkosságról 2023. január 30-án számolt be a rendőrség, azzal, hogy a négy gyanúsítottat, egy 48, egy 28 és egy 20 éves férfi, valamint társukat, egy 31 éves nőt, 24 órán belül elfogták. Az esetről az RTL Híradó is beszámolt.


A most kiadott vádirat szerint a vádlottak közül ketten élettársi kapcsolatban éltek a Hajdú-Bihar megyei településen. Albérlőként költözött hozzájuk a harmadik vádlott, akinek az édesanyja régebben élettársi kapcsolatban élt a sértettel. Az édesanya egészségi állapota miatt a járási hivatal ideiglenes gondnokként a sértettet rendelte ki, aki ezzel az asszony nyugdíjának a felvételére is jogosulttá vált. Ezt az asszony fia „rendkívül sérelmesnek tartotta”, fogalmazott az ügyészségi közlemény.

A három vádlott és negyedik társuk tavaly január 26-án már reggeltől kezdve együtt ittak, és eközben szóba került a sértett, aki szerintük jogosulatlanul vette fel élettársa nyugdíját. Elhatározták, hogy ha kell, erőszakkal, de megszerzik a pénzét.

Este 7-kor megjelentek a férfinál, aki kiment a kapuhoz. A sértett élettársának a fia és a nő kérdőre vonta őt, mire az otthagyta őket, és visszaindult a házba. Ekkor a két másik vádlott a sértettre támadt, ököllel ütni kezdték. A verésbe bekapcsolódott a másik két vádlott is. A támadók kitartóan rugdosták áldozatuk fejét és mellkasát, majd egy idő után behúzták őt a ház előszobájába, és ott folytatták a verést.

A férfi végül elvesztette az eszméletét, ekkor a négy támadó elkezdett pénzt keresni nála. A nő egy farmernadrág zsebében megtalálta a pénztárcáját, amiből kivett 38 ezer forintot, és odaadta albérlőjének. A pénzt végül a vádlottak egy benzinkúton italra költötték.

Az 54 éves férfi aznap éjszaka belehalt sérüléseibe.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak ellen társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a négy vádlott közül kettőre életfogytig tartó fegyházbüntetést kért.

Nyitókép: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#halálra verték#hajdú-bihar megye#vádemelés#gyilkosság#emberölés#Furta

Címlapról ajánljuk