Baleset-bűnügy

Videó: Magyarországra próbált szökni egy hármas gyilkossággal gyanúsított amerikai férfi

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 21. 19:51

Hármas gyilkossággal gyanúsított amerikait fogtak el a záhonyi rendőrök, a férfi Puerto Rico-inak hazudta magát, de lebukott, és kiderült, hogy nemzetközi körözés van ellene érvényben.

Egy három rendbeli gyilkossággal gyanúsított amerikai állampolgárságú férfit fogtak el a múlt hét végén a záhonyi rendőrök, közölte a Szabolcs-Szatmár-Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A férfi november 16-án este, Ukrajnából próbált illegálisan belépni Magyarországra a Tisza-hídon keresztül. A 21 éves férfi nem tudta igazolni személyazonoságát és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét az őt feltartóztató rendőröknek. Először Puerto Rico-inak mondta magát, de amikor előállították a határrendészeti kirendeltségre, kiderült, hogy az Egyesült Államok állampolgára.

A férfi személyazonosságának tisztázása után az is kiderült, hogy a svájci hatóságok európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene háromrendbeli emberölés miatt.

A Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a férfit bűnügyi őrizetbe vették, és felvették a kapcsolatot a körözést elrendelő külföldi hatósággal.


Nyitókép: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#gyilkosság#záhony#határőrség#nemzetközi körözés#gyanúsított#egyesült államok#ukrajna

Címlapról ajánljuk