Baleset-bűnügy

Tizenöt év fegyházat kapott az újszülöttjét megölő borsodi óvodai dajka

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 16. 13:05

A borsodi nő titkolta terhességét, majd megölte a világra hozott gyermeket. Az újszülött holttestét egy erdőben rejtette el.

Tizenöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a Miskolci Törvényszék azt a nőt, aki a csecsemőjével kegyetlen módon végzett 2022 júliusában. Emellett a törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermeke(i) vonatkozásában megszüntette, tudatta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A Miskolci Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt hozta meg az ítéletet.

A nő egy múcsonyi családi házban élt szüleivel, és óvodai dajkaként dolgozott. 2022 április közepén táppénzes állományba került, ekkor állapították meg 26 hetes terhességét is. Várandósságát végig mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt, nem vett igénybe orvosi ellátást, a védőnővel is csak a szülést megelőző héten vette fel a kapcsolatot.

A nő 2022. július 7-én hajnalban szülte meg a gyermekét, akit bántalmazott, majd egy törölközőbe csavarva a padlón hagyott. Pár órával később egy ismerőse segítségével – aki abban a tudatban volt, hogy galambtetemeket szállít – az újszülött testét egy külterületi erdős részen elrejtette. A felkavaró esettel a Híradó is foglalkozott:


A nő a bűncselekmény elkövetését mindvégig tagadta, az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentésért, másodsorban téves minősítés miatt enyhítésért fellebbeztek.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. A vádlott, miután világra hozta gyermekét, mindent megtett annak érdekében, hogy az újszülött ne maradjon életben, majd gondoskodott az elrejtéséről is, ezért a büntetése tettarányos és szükséges, annak enyhítésére nincs törvényes indok.

Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#csecsemőgyilkosság#borsod-abaúj-zemplén megye#múcsony

Címlapról ajánljuk