Baleset-bűnügy

Újabb áldozatot szedett a szatirikus weboldal, ahol „bérgyilkost lehet fogadni”

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 8. 10:25

Van, aki nem érti a „Rent a Hitman” nevű szatirikus weboldal humorát, és azt hiszi, tényleg tud bérgyilkost fogadni. Így járt Zandra Ellis is, aki tudtán kívül egy FBI-ügynökkel lépett kapcsolatba.

Tavaly februárban számoltunk be egy 14 éves louisianai lány esetéről, aki interneten szeretett volna felbérelni egy bérgyilkost, hogy végezzen a volt barátjával. A dühös fiatal egyszerűen csak beírta a böngészője keresőjébe, hogy „Rent a Hitman”, ami annyit tesz magyarul: „Bérelj fel egy bérgyilkost”. A fiatal lány így jutott el a Rent-a-Hitman.com oldalra, és megpróbált felbérelni valakit a „piszkos munkára”. Talált is egy jelentkezőt, aki azonban nem bérgyilkos volt, hanem a rendőrség egyik munkatársa. A lányt ezután le is tartóztatták.

A Rent-a-Hitman.com alapvetően egy szatirikus weboldal, amit ha alaposan átolvas az ember, hamar rájön, hogy nem lehet igazi bérgyilkost fogadni vele. Az oldal üzemeltetői azonban kapcsolatban vannak a hatóságokkal, ha valaki mégis ilyesmivel próbálkozna.

Bár sok esetről nem lehet tudni, úgy látszik tényleg előfordul, hogy valaki nem érti a „Rent a Hitman” humorát. Az oldal ugyanis nemrég egy újabb bérgyilkoskeresőt fogott: a 34 éves Zandra Ellis egy másik nő megölésére keresett bérgyilkost, írja a The Register.

A New Orleans-i nő Jasmine Brown néven töltötte ki a weboldal bérgyilkoskereső formanyomtatványát, megadva a saját telefonszámát, email- és lakcímét, valamint kiszemelt áldozata adatait is. Indoklásul azt írta, hogy a másik nő meg akarja őt ölni.

Az oldal üzemeltetői a kapott megkeresést az FBI-nak továbbították. A szövetségi nyomozóiroda magát bérgyilkosnak kiadó ügynöke kapcsolatba is lépett a megbízóval, és megállapodtak abban, hogy 1000 dollárért elvégzi a munkát. Zandra Ellis ezután egy gyorsétkezdében találkozott is az ügynökkel, hogy személyesen is megbeszéljék a részleteket. A találkozóra a nő egy babakocsiban magával vitte kisgyerekét is, és 100 dollár előleget adott is a férfinak.

A nőt végül letartóztatták, amint kilépett a büféből. Amikor megmotozták, egy pisztolyt is találtak nála. A bíróság október 31-én 18 hónap börtönre ítélte.

Nyitókép: Rent-a-Hitman.com 

#Baleset-bűnügy#bűnügy#egyesült államok#new orleans#bérgyilkos

Címlapról ajánljuk