Baleset-bűnügy

Kis híján megölte a férfi az exe apját, majd a rendőrök elengedték, úgyhogy meggyilkolta az exe anyját

rtl.hurtl.hu

2023. október 29. 9:22

Mindössze 25 ezer dolláros óvadék fejében elengedtek egy gyilkossági kísérlet miatt letartóztatott férfit. Ahogy kiért, felgyújtott egy autót, megverte a volt barátnőjét, majd megölte annak az anyját.

Brutális esetről számolt be a Fox News az Egyesült Államokból: egy férfi megölte a volt barátnője anyját, miután a rendőrök kiengedték óvadék fejében a börtönből, ahova azért került, mert az exe apjával megpróbált végezni.

A 36 éves Michael Steven Rickertől eredetileg megtagadták az óvadékot a gyilkossági kísérlet vádja miatt, de végül 55 ezer dollárt állapítottak meg. A WSOC-TV azonban arról számolt be, hogy Rickert 12 nappal a letartóztatás után 25 ezer dolláros óvadék ellenében szabadon engedték.

A volt barátnőjének az anyját, Armstrong Roset október 21-én, szombaton találták meg az észak-karolinai Maiden városában lévő otthona fürdőszobájának padlóján. A mentőket szívleállás miatt hívták ki, de ők megállapították, hogy a nőnek „a természetes halállal nem összeegyeztethető sérülései voltak”.

A rendőrség elkezdte keresni a férfit, akit végül egy nappal később találtak meg az ingatlanon található fészerben, ahova véletlenül bezárta magát, miután a szörnyű a tettet elkövette.

Azt hiszem, hogy az igazságszolgáltatási rendszerünk megbukott – mondta Amber Rose, aki körülbelül hét évig volt kapcsolatban Rickerrel. 

Vannak, akiket metamfetamin birtoklásért kapnak el, és egymillió dolláros óvadékot állapítanak meg. De ha egy gyilkossági kísérletért ilyen alacsony az óvadék, akkor felteszi az ember a kérdést: mi járt a fejükben azoknak, akik erről döntöttek?

– mondta.

A gyilkosságnak ráadásul volt egy közvetlen előzménye is: Amber Rose arról számolt be, hogy három nappal előtte felgyújtották az autóját. A rendőrök szerint arra nem volt bizonyíték, hogy a férfi tette volna, arra már annál inkább, hogy Ricker elment a volt barátnőjéhez és boxerrel támadt rá. A nő elmenekült, a rendőrség pedig végre elkezdte a férfi keresését.

Azt mondták, a legjobb, amit tehetek, hogy nem vagyok otthon, Ricker nyilvánvalóan engem üldöz – mondták. 

Szóval fogtam a cuccaimat és elmentem... Arra számítottam, hogy engem fog bántani, nem az anyámat

– mondta.

A férfiról azt mondta, hogy nem tudott róla, hogy ilyen lenne. „Az első pár év nagyszerű volt, remekül kijöttünk egymással. A családom úgy kezelte őt, mint egy családtagot, nem bántak vele másként. Sokszor mondta nekünk, hogy jobban bántunk vele, mint a saját családja” – tette hozzá.

Rickert a Lincoln megyei börtönben tartják fogva. Ezúttal óvadék nélkül.

Nyitókép: Lincoln Megyei Sheriff Iroda

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#Maiden#óvadék#rendőrség#michael steven ricker#Amber Rose

Címlapról ajánljuk