Baleset-bűnügy

Nem volt okos a szemetelő kalocsai lakos

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 12. 11:27

A szemétben felejtett iratok buktatták le a háztartási hulladékát a kukoricás mellé borító férfit.

Nagy mennyiségű hulladékot rakott le a város határában egy kalocsai férfi, bíróság előtt felelhet tettéért, írja a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A kalocsai rendőrök szeptember 19-én kora este telefonon kaptak bejelentést, hogy a város szélén, egy füves területen valaki több köbméternyi hulladékot dobott ki. A szemétben többek között szakadt ruhákat, cipőket, flakonokat, műanyag háztartási eszközöket, törött hullámpalát találtak, valamint rengeteg iratot.

Nem volt okos a szemetelő kalocsai lakos
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

A rendőrök áttúrták a hatalmas kupac lomot, és találtak is közte olyan iratokat, amelyek elvezettek ahhoz a férfihez, aki a szemetet tiltott módon és helyen rakta le.

Kiderült, hogy a 46 éves kalocsai lakost egy ismerőse azzal bízta meg, hogy a hulladékot vigye el egy szemétlerakó helyre. A fuvaros azonban Kalocsa határában, egy kukoricás mellett borította le azt.

Az ügyben a nyomozás befejeződött, és a rendőrök vádemelési javaslattal adták át az iratokat a járási ügyészségnek. A hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsított férfi szabadlábon védekezhet. 

Nitókép: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#bűncselekmény#kalocsa#illegális szemétlerakás#környezetvédelem#szemetelés

Címlapról ajánljuk