Baleset-bűnügy

Felhívta a rendőrséget, hogy jöjjenek ki hozzá és lőjék le

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 7. 9:15

Akár nyolc évet is kaphat az a cserhátsurányi férfi, aki hétfő este részegen kétszer is felhívta a rendőrséget, lövöldözéssel, robbantással fenyegetőzve.

Terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt indult eljárás egy 38 éves cserhátsurányi férfi ellen, közölte csütörtök reggel a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi szeptember 4-én, hétfő este 21 óra 20 perckor mobiltelefonról felhívta a megyei rendőséget, hogy menjenek ki hozzá és lőjék őt le, mert ha nem, akkor ő nyit rájuk tüzet.

A férfi húsz perc múlva ismét telefonált az ügyeletre, és azt mondta, hogy felrobbantja őket. A fenyegetést a rendőrök komolyan vették és értesítették a Terrorelhárítási Központot.

A kommandósok kiszálltak a cserhátsurányi házhoz, és el is fogták a fenyegetőző férfit, aki, mint kiderült, részeg volt.

A kommandósok bevitték a Nógrád megyei kapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására.

A házkutatás során a rendőrök nem találtak se lőfegyvert, se robbanószert. A büntető törvénykönyv szerint, aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nyitókép: Terrorelhárítási Központ / police.hu / YouTube

#Baleset-bűnügy#bűnügy#terrorcselekmény#fenyegetés#nógrád megye#cserhátsurány

Címlapról ajánljuk